1923–24 byggdes Stora hotellet i Linköping ut och fick en länga utmed Borgmästaregatan. Där öppnade Källaren Casino – ett lite märkligt namn, eftersom den låg några trappsteg upp från gatan.
Under några år på 1990-talet hette restaurangen Borgmästaren, för att sedan stå tom i ett antal år. När Johannes Soner öppnade den igen 2014 hade den flyttat ner i källaren och bytt namn till Malt & Humle. I Casinos gamla lokaler byggdes ett nytt restaurangkök.
Nu har Peter Pano tagit över – och han har tagit tillbaka namnet Borgmästarn (denna gång stavat utan e).
– Vi ville återskapa det gamla. Vi vill behålla det fokus på öl som Malt & Humle hade, men samtidigt satsa mer på en tydlig matprofil, berättar Peter.
Den nya menyn beskrivs som "en touch av Tjeckien".
– Det blir inte rent tjeckiskt, men Tjeckien, Tyskland, bältet däromkring. Vi satsar bland annat på att göra Linköpings största schnitzel. Och så serverar vi gulaschsoppa i brödskål.
Lågkonjunkturen har fått Linköpingsborna att hålla hårdare i plånboken, det märks inte minst i restaurangvärlden. Därför satsar Borgmästarn på en lägre prisnivå än vad Malt & Humle hade.
– Folk är prismedvetna idag. Men läget ser ändå rätt lovande ut nu, med räntesänkningar och lägre inflation, säger Peter och tillägger att det framöver blir både quiz och livespelningar på Borgmästarn.