10 000 bredbandskunder utan nät

Reparationsarbete av söndergrävda jättekablar medförde att 10 000 Linköpingsbor var utan internet under sena tisdagskvällen.

"Under 45 minuter var cirka 10 000 av våra kunder drabbade", säger Jörgen Svärdh, Vd för Utsikt bredband som är ett dotterbolag till Tekniska verken.

"Under 45 minuter var cirka 10 000 av våra kunder drabbade", säger Jörgen Svärdh, Vd för Utsikt bredband som är ett dotterbolag till Tekniska verken.

Foto: Montage/Tekniska verken

Linköping2018-07-18 10:35

Efter klockan 22 drabbades flera av Utsikt bredbands kunder i Linköping av ett avbrott som påverkade mobilmaster, bredband och andra internettjänster.

– Under 45 minuter var cirka 10 000 av våra kunder drabbade, säger Jörgen Svärdh, vd för Utsikt bredband som är ett dotterbolag till Tekniska verken.

Avbrottet, ett reparationsarbete av kablar som skadats i misstag tidigare på tisdagen, var planerat till sena kvällen och natten för att störa så få kunder som möjligt.

– Det var stora kablar och därför drabbades så många, säger Jörgen Svärdh.

Men redan vid midnatt hade de flesta kunder fått tillbaka internet.

– Vi var rädda att det skulle ta hela natten, säger Lotta Holmquist, kommunikatör vid Tekniska verken.

– Det var en del företagstjänster och annat som kom igång vid 1 på natten ungefär, säger Jörgen Svärdh.

Företaget rekommenderar kunden att prova att starta om sin utrustning om tjänsterna ändå inte fungerar samt att de är välkomna att höra av sig för hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!