Årets vinterljus hade dubbel invigning

Årets Vinterljus invigdes på lördagskvällen i Skäggtorp och i Sankt Larsparken. Publiken på båda platser kunde också följa varandras invigning via storbildsskärmar.

17 november 2015 14:12

Flera hundra personer samlades i Skäggetorp för att se invigningen och sedan gå en ljuspromenad runt om i Skäggetorp. Så var det också på den parallella invigningen i stan. Härifrån kunde publiken gå den andra delen av Vinterljuspromenaden i Vasastan. De som ville se både och, samt slippa gå, kunde ta gratis buss emellan.

– När det är mörkt runt om oss är det ännu viktigare att samlas kring ljus. Vi hoppas att Vinterljus, som i år invigs och finns på två ställen, ska sprida ljus och bidra till att stärka sammanhållningen i Linköping, sa kommunalrådet Elias Aguirre (S) i sitt invigningstal.

Årets tema för Vinterljus är "Lyckliga platser" vilket har inspirerat Anna Bertilson, samhällsbyggnadsdirektör, som var den andra invigningstalaren.

– Lyckliga platser är de platser där människor möts, sa Anna Bertilson.

Kören Joyvoice och showgruppen Firetasia:s eldartister uppträdde samtidigt på båda ställena men publiken i Skäggetorp underhölls även av egna förmågor.

"Kulturer möts, samarbete föds" sjöng bröderna Gift Blessing, 13 och Dickens Blessing, 19. De framförde sin sång vid installationen "Hjärtat på rätt plats" i Skäggetorp. Evenemanget till ära gav bröderna samma namn till sin låt.

– Namnet "Hjärtat på rätt plats" passar rätt bra till en sådan låt som handlar om kulturer som möter varandra och samarbetar, säger Dickens Blessing.

På båda platser fanns det också guider från Linköpings guideklubb så att alla som ville kunde gå en guidad tur.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!