Akrobatik på stång för nyfikna

V-formationer, stålmannen och split. På tisdagskvällen var det invigning för Linköpings första pole dance studio. Och många tycks vara nyfikna på den relativt nya träningsformen.

11 augusti 2015 21:58

– Jag har testat pole dance två gånger tidigare, och tyckte att det var kul. Det är väldigt intensiv och annorlunda träningsform. Och det är ingen striptease det handlar om som väldigt många tycks tro. Jag funderar på att börja träna pol dance till hösten, säger Lina Hammarström.

Pole dance är en akrobatisk träningsform där du med en stång som redskap utför olika rörelsemönster och trick. Och det är den regerande svenska mästaren i pol dance, Sara Lumholdt som nu väljer att öppna en dansstudio i Linköping under namnet Flow. Sedan tidigare driver hon även två andra studios i Stockholm och Karlstad. Hon gläds över att allt fler tycks få upp ögonen för träningsformen.

– Vem som helst kan börja träna pole dance oavsett ålder. Och det är kul att antalet utövare tycks bli flera.

Invigningen består dock till största delen av tjejer. Men det finns undantag.

– Jag tycker det ser kul ut. Jag ser ingen anledning till att pole dance enbart skulle vara till för tjejer. Jag funderar själv på att gå en kurs och se om det är lika kul som det verkar vara, säger Erik Levholt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!