Rosa hundpromenad mot cancer

Det skälldes friskt vid Linghemsskolan under lördagen när Östergötlands kennelklubb bjöd in till promenad mot cancer. Men det började för två år sen i en blygsammare skala.

"Lollo och jag går för all cancer, vi tycker det är viktigt" säger Kristin Pettersson

"Lollo och jag går för all cancer, vi tycker det är viktigt" säger Kristin Pettersson

Foto: Johnny Gustavsson

Linghem2018-10-13 18:15

– Idén föddes när jag hade bröstcancer för andra gången. Då ordnade jag en egen rosa hundpromenad för insamling till cancerfonden. Men förra året så överförde vi arrangemanget till kennelklubben, säger Camilla Venerot.

Den här gången var det drygt 130 personer på plats i det vackra och varma vädret. Av dem var många var klädda mer eller mindre i rosa som är cancerfondens Rosa bandet-färg. Anmälningsavgiften går till att finansiera forskning om cancer och att sprida kunskap om bland annat den vanligaste cancerformen hos kvinnor, alltså bröstcancer.

– Jag kan se utvecklingen inom sjukvården och behandlingen eftersom jag varit sjuk två gånger i bröstcancer. Första gången 2008 och andra gången 2016, däremellan har det hänt mycket. Det är helt nya metoder och insamlingen gör nytta. Det värmer att se. För cancer är inte längre döden, påpekar Camilla.

Vad har hundarna betytt för dig under sjukdomsperioderna?

– De har alltid funnits där och legat vid min sida när cellgiftsbehandlingarna varit jobbiga. De ser till att jag kommer upp och ut på promenader i skog och mark oavsett väder.

Vad har de svåraste varit med din bröstcancer?

– Det var chocken att få beskedet och sen gå vidare. Det är också jobbigt efteråt, alltså efter själva processen. Att återhämta sig och komma upp på fötter igen. Det är tufft.

Elsa har fått den rosa halsduken av matte Ann Bergdahl. De går tillsammans för en bra sak, tycker Ann.
Elsa har fått den rosa halsduken av matte Ann Bergdahl. De går tillsammans för en bra sak, tycker Ann.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om