Och när jag väl kommit igång på allvar glider jag runt som en kung på Landeryds korthålsbana och vill att fotografen ska ta fler bilder så jag får åka lite till.
- Det är väldigt nytt än, men intresset är stort bland våra medlemmar. Själv tycker jag att det är skitkul, säger Landeryds klubbdirektör Björn Sturehed och ler.
Landeryd är först i norra Europa med segway som alternativ till golfbilen. Björn Sturehed fick idén när han var på kundmöte och såg en segway och en golfbag stå bredvid. Kontakten med leverantören gick snabbt och nu står sex segways redo för en runda för den som vågar. Just den här dagen när Corren hälsar på är tre uthyrda.
- Primärt är det tänkt för golfare, men vi hyr även ut till ett eventbolag, berättar Björn Sturehed och fortsätter:
- Ett antal klubbar är på gång att skaffa segway, men vi var först och det var viktigt för mig. Vi ska ligga i framkant som klubb och vara innovativa i en ganska konservativ bransch. Då är det här en häftig grej.
Det sägs att segway är elva gånger mer skonsamt mot banan än en golfbil, kanske är det den största fördelen om man skulle jämföra de två fordonen. Men under min provrunda tänker jag också på hur lätt den är att köra och hur mycket smidigare den är att ta sig fram på relativt små ytor. Bagen är placerad till höger via en specialanordning och hänger så under hela rundan.
Nackdelar då?
Tja, i början kändes det osäkert att gå av och på, rädslan att segwayen skulle åka iväg var påtaglig. Det var också onödigt krångligt att bara ställa ifrån sig sin segway och slå ett slag.
Men på det stora hela - en positiv bekantskap!
- Många ser det här som en rolig grej som man bara gör en gång, men jag är inte orolig för att de blir stående. Ser man på uthyrningstakten och hur schemat ser ut framöver blir det en bra affär för oss, det är jag helt övertygad om, säger Björn Sturehed.