Kommunalråd och riksdagsledamot lämnar politiken

Kommunalrådet Carina Boberg (FP) i Linköping och Samad Tiemori, Folkpartiets ordförande i geografiska utskottet i Skäggetorp, hoppar av. Och mångåriga FP-politikern Linnea Darell går i pension.

30 november 2013 11:36

– Det känns naturligtvis inte bra, det var ett svårt beslut, säger Carina Boberg till Corren. Men jag kan inte nöja mig med en femteplats på listan i kommunvalet. Då kanske jag hamnar som ersättare i bildningsnämnden. Medlemmarna har sagt sitt och jag tänker inte argumentera för att komma upp några steg på listan.
Till nästa mandatperiod återgår Carina Boberg till sin tjänst som lärare på Vretagymnasiet. En tjänst hon lämnade för snart tre år sedan. Som fritidspolitiker har hon varit aktiv i tolv år. Sedan januari 2011 har hon varit heltidspolitiker.

Skäggetorp
– Jag brinner för stadsdelsutvecklingen i Skäggetorp, Ryd och Berga. Och för att lyfta yrkesprogrammen på gymnasiet, att deras betydelse inte ska nonchaleras. Eleverna som går där får jobb, det är viktigt att komma ihåg.
Att hon ger ett klart besked tidigt anser hon är bra för hennes privata engagemang som lärare.
– Då vet min arbetsgivare i god tid att jag kommer tillbaka. Men jag kommer inte att sluta med mitt sociala engagemang bara för att jag lämnar politiken. Och jag ska fortsätta att jobba för att FP ska vinna så mycket röster som möjligt i valet 2014, understryker Carina Boberg.

FP missar utsatta
Även Samad Tiemori lämnar engagemanget i Folkpartiet. Han är bland annat ordförande i geografiska utskottet i Skäggetorp och starkt kritisk till partiets hållning.
– Man är inte tillräckligt intresserad av Linköpings utsatta områden. Det jag gör för ungdomarna i Skäggetorp kan jag göra utan mitt engagemang i Folkpartiet. Eventuellt söker jag mig till ett annat politiskt parti.

Darell i pension 
Det blir många förändringar i den lokala FP-toppen till nästa val. Tidigare riksdagsledamoten och kommunalrådet Linnea Darell, mångårigt engagerad i bland annat omsorgsfrågor, väljer också att inte ställa upp i 2014 års val. Skälet är att hon går i pension efter ett lång politisk karriär. 
Ytterligare ett avhopp på riksdagslistan står Karin Granbom för.
Folkpartiet bearbetar just nu sina partilistor till valen 2014.
Riksdagslistan blev klar under lördagseftermiddagen. Där toppar Mathias Sundin från Norrköping, och tvåa ligger Rebecka Gabrielsson från Linköping följd av Kjell Fransson i Motala samt Helena von Schantz från Valdemarsvik.
Listan till kommunvalet i Linköping är inte helt fastställd ännu. Under veckan kommer den att formellt beslutas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!