Det säger Anna Bjuremark, till vardags lektor i pedagogik vid Linköpings universitet och boende i Klockrike.
Hon har, tillsammans med flera andra, försökt samla in argument mot en nedläggning.
-- Jag tycker att vi kan visa att förslaget grundar sig på väldigt dåligt underbyggda ekonomiska kalkyler.
Till att börja med nämner hon skolskjutsarna.
Två andra Klockrikebor, Berooz Shahirnejad och Henric Oscarsson, har tagit fram siffror på vad det skulle kosta att bussa barnen till skolorna i Fornåsa, Borensberg eller Vätternskolan.
Enligt beräkningarna skulle kostnaderna för skolskjutsar öka med 1 220 400 kronor per år.
-- Vad är då vitsen med att lägga ner skolan? Har kommunen själv inte tagit med detta i beräkningarna? Det är frågor vi vill ha svar på, säger Anna Bjuremark.
Dessutom menar arbetsgruppen "Rädda Klockrike skola" att det finns många andra ekonomiska argument mot en nedläggning.
-- Enligt verksamhetschef Carl-Arne Rask kostar det till exempel 430 000 kronor årligen att lägga fastigheten i malpåse. Kostnaden förs visserligen över till kommunstyrelsen så att det blir en besparing för bildningsnämnden. Men det är fortfarande samma skattepengar.
Hon framhåller också bortkastade miljoner - investeringarna på cirka 14 miljoner på en ombyggnad av skolan för tio år sedan.
Vid en enkätundersökning som gjorts av arbetsgruppen framkom att endast en tredjedel av de föräldrar som har sina barn i skolan eller förskolan i Klockrike har sin försörjning i Motala kommun.
De flesta arbetar i andra kommuner men betalar skatt i Motala.
-- Hela den gruppen beräknas bidra med cirka 5,5 miljoner kronor per år till Motala kommun.
Om nedläggningen av skolan blir verklighet menar arbetsgruppen att en utflyttning från orten kan bli en naturlig följd.
-- Vilket betyder att om så få som 5--8 hushåll flyttar från Klockrike försvinner lika mycket skattepengar som man tror sig sparat på att lägga ner skolan, menar Anna Bjuremark. Vem i kommunen har kalkylerat med det?
Arbetsgruppen har också tagit kontakt med fastighetsmäklare som berättar att området i och omkring Klockrike är mycket attraktivt, främst för familjer från Linköping.
-- De säger att ett hus som för bara fem-sex år sen var svårsålt och låg på ett pris kring 500 000 i dag har ett tjugotal intressenter och ett pris kring det dubbla.
På senare tid har det också kommit fram ett förslag om att flytta förskolan Bruket från sina nuvarande lokaler till skolan och på så sätt spara pengar.
I dag hyr kommunen lokalerna av Bostadsstiftelsen Platen till, enligt arbetsgruppen, orimligt höga hyreskostnader.
-- Vi har varit i kontakt med Platen som berättar att en marknadsmässig hyra för lokaler likt Bruket ligger på cirka 700 kronor per kvadratmeter.
Det betyder att förskolans 380 kvadratmeter i så fall skulle kosta 66 000 kronor per kvartal att hyra. Motala kommun betalar dock mer än så.
-- Kommunens hyreskostnad är enligt siffror som vi fått fram i dag 200 000 kronor per kvartal, alltså ett överpris på 133 000 kronor eller en dryg halvmiljon om året, säger Anna Bjuremark.
Corren har försökt få någon vid Motala kommun att kommentera siffrorna utan att lyckas.
I kväll arrangerar arbetsgruppen en stor träff i Klockrike kyrka dit hela Motalas kommunstyrelse är inbjuden.