I ett litet torp ska de fortsätta med sitt hantverk, att framställa proteser, kronor och broar åt människor. Men kunderna, eller patienterna, ser de väldigt sällan.
- Vi får beställningar skickade från tandläkare i hela Sverige. Jag har faktiskt inte en susning om hur många som bär på våra produkter i tandraden, säger Olle Holmer.
Många är det med all säkerhet. Olle och Barbro Holmer har varit i branschen i över 30 år.
Sedan 1989 bor de i ett vitt och vackert hus på slätten, i Stora Berga utanför Klockrike. För Barbro Holmer var det att komma hem eftersom hon är från Motala. Olle Holmer blev östgöte, inflyttad från Stockholmsregionen.
Enligt dem har tandtekniken förändrats kraftigt de senaste femton åren. Nytt, mindre miljöfarligt material har ersatt det i dag förlegade amalgamet och datortekniken har gjort inträde. Likaså har det rent estetiska blivit allt viktigare. Inom modern tandteknik lägger man ned extremt mycket arbete på att få till form och färg på tänderna.
- Det finns inga vita tänder. Det är alltid någon skiftning i färgen. Tanden kan vara mörkare nere vid roten och ljusare längst ut till exempel. Därför har vi stor nytta av att tandläkarna i dag kan skicka digitala bilder och information på några sekunder. Förr fick vi vänta på diabilder och det kunde ta två veckor, säger Olle Holmer.
När de kom till Borensberg spådde de en hyfsad framtid i tandteknikerbranschen.
De anställde fyra personer i sitt företag Tuna tandteknik och skaffade lokaler på 200 kvadratmeter. Det gick ett tag. Men nedgången under senare 1990-talet ledde till neddragningar och uppsägningar.
Branschen är konjunkturkänslig eftersom folk hellre biter ihop än byter tänder i dåliga tider.
Dessutom förändras tandvårdsförsäkringarna allt som oftast. Den senaste, med högkostnadsskydd för personer som är över 65 år, kommer sannolikt att göra skillnad.
- Jag har säkert varit med om en tio-elva förändringar i försäkringssystemet sedan vi började. De påverkar oss väldigt mycket, säger Olle Holmer.
De vill trappa ned något och flyttar därför verksamheten hem till Klockrike. Ett gammalt torp alldeles intill huset som grannen hyrt ut på somrarna, blev plötsligt till salu. Paret Holmer slog till och i dagsläget är det på god väg inrett med en tandteknikers alla redskap. Brännugnen till den hårda emaljen finns där, liksom alla specialverktyg och datorutrustningen.
Nu är ju inte Borensberg någon storstad precis. Men det fina med att ha arbetsplatsen ännu mera på vischan är just närheten till vidderna på slätten.
- Det är mycket väntetider när man bränner. Då kan man göra något hemma eller ta en promenad med hunden, säger Barbro Holmer.
En lyx värd att eftersträva. Och det går, om man etablerar sig på landet vill säga.