Klart: Kvarteret Linden sålt för Coop-bygge

Sedan 2013 har kommunen och Coop diskuterat Linden. I frågan råder djup politisk oenighet, men nu är kvarteret sålt till företaget som ska ordna butiksbygget.

21 december 2016 22:00

Det har varit en lång process, men nu är den på väg mot sitt slut. En oenig kommunstyrelse har beslutat att kvarteret Linden ska säljas till det byggföretag som ska bygga Coops butik.

– Det känns skönt att vi äntligen är framme och det känns bra att det blir både bostäder och butik, säger kommunalråd Camilla Egberth (S).

Oppositionens Kjell Fransson (L) är inte alls lika nöjd.

– Vi har fått en halv seger för att det blir några bostäder, men vi vill att det ska vara bostäder i hela kvarteret. Därför yrkade vi avslag på köpekontraktet. Vi har ingenting emot Coop på något sätt, men vi ser inte varför man inte skulle kunna bygga bostäder ovanpå butiken, säger han.

På samma möte sa man också ja till detaljplanen för kvarteret, en fråga som dock även ska till fullmäktige. Därefter är det möjligt att överklaga beslutet vilket kan förhala processen. Där hoppas Camilla Egberth att oppositionen istället inser att frågan är avgjord, något som hon inte får fullt gehör för.

– Vi har inte diskuterat ännu hur vi ska gå vidare, säger Kjell Fransson.

Samtidigt finns det också andra orosmoln. I köpekontraktet finns en klausul att byggföretaget och Coop får dra sig ur om marken är så förorenad att en sanering skulle kosta över 1,5 miljoner kronor. På tomten har det bland annat varit industi, så risken finns.

– Men om Coop skulle dra sig ur så finns det andra intressenter, säger Camilla Egberth.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa