Den 1 januari 1925 sändes det allra första programmet från Sveriges Radio i allmänhetens tjänst.
Vid den tiden fanns det 40 000 radioapparater i Sverige, och Sveriges Radio, som då hette Radiotjänst AB, sände endast några timmar per kväll i den enda radiokanal man hade.
För att fira alla dessa år som Sveriges Radio har funnits i, har företaget ställt fram en vandringsutställning som går mellan olika bibliotek.
– Vi har ställt fram en mediamodul, en station med hörlurar, till våra besökare. Alla kan ta del av och lyssna på de klipp som genom alla åren har sänts på radion, säger biblioteksassistenten Emil Thuresson.
Utställningen är unik för Kisas bibliotek och har en ovanlig format. Den är mer interaktiv och besökarna måste ställa sig framför skärmen och navigera bland upp emot 500 klipp som har haft ett avgörande och historisk ögonblick i svensk historia.
Inslagen är uppdelade efter årtionden och kategorier så som musik, samhälle och sport.
– Många har reagerat positivt. Allra mest har utställningen uppskattats av de äldre besökarna som ser det nostalgiska värdet, säger Emil Thuresson.
– Men vi har även fått uppskattning av den lite yngre generationen och från nysvenskar. De blev mest nyfikna när de fick höra Astrid Lindgrens röst. Många har ju trots allt växt upp med hennes historier, säger Emil Thuresson.