Skulle du vilja testa dig för Covid-19?

Regeringen miljardsatsar på tester som ska avslöja om man bär på coronaviruset. Skulle du vilja testa dig för covid-19 om du visar symtom?

Kerstin och Gillis Rydmyr, Linköping.
Visar man symtom är det klart man vill testa sig. Vi har varit i karantän i tretton veckor. Vi har inte kunnat träffa våra barn eller barnbarn.

Kerstin och Gillis Rydmyr, Linköping. Visar man symtom är det klart man vill testa sig. Vi har varit i karantän i tretton veckor. Vi har inte kunnat träffa våra barn eller barnbarn.

Foto: Märta Svensson

Kisa2020-06-04 16:49

Regeringen meddelade på onsdagen att 5,9 miljarder kronor läggs på att alla som har symtom ska få möjlighet att testa sig för Covid-19. 


– Alla ska kostnadsfritt få testa sig vid bekräftad eller misstänkt covid-19, uppger finansmarknadsminister Per Bolund (MP). 


Socialminister Lena Hallengren kan inte säga när exakt den storskaliga testningen kan komma i gång.

– Det ser olika ut i olika regioner, några har redan testat alla med symtom, andra har ett litet annat fokus. Men varje region ansvarar för sitt smittskydd, säger hon till TT.

Vi kollade med röster på stan om hur de tänker kring beskedet. 

Simone Gustavsson, Kisa.
Ja, absolut. Jag är i en riskgrupp med en underliggande sjukdom som försämrar mitt immunförsvar. Jag skulle vilja testa mig så jag inte kommer smitta ner andra. Jag möter många människor i jobbet.
Simone Gustavsson, Kisa. Ja, absolut. Jag är i en riskgrupp med en underliggande sjukdom som försämrar mitt immunförsvar. Jag skulle vilja testa mig så jag inte kommer smitta ner andra. Jag möter många människor i jobbet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!