Enkätundersökningar bland åttondeklassarna på skolan har visat positiva värden på många området. De allra flesta känner sig trygga här, till exempel. Men på andra håll har de anställda på skolan sett en försämring.
– Många upplever att de känner sig stressade och mår sämre. Vi har sett det i svaren från de som går i åttan men vi upplever att det är något som gäller för hela högstadiet, säger Johannes Kullered.
En stor bakomliggande orsak tror han kan vara den nya digitala verklighet som eleverna lever i – med sociala medier, datorspel och en press att alltid vara nåbar.
– Men saker är också mer tillgängliga i dag. Nu kan du stanna uppe hela natten och plöja en säsong av Skam. Den möjligheten fanns inte tidigare. Och får du ingen sömn går det ut över måendet, din attityd, allting.
Den som känner sig stressad kan alltid vända sig till elevvården och vi har även börjat jobba mer förebyggande. Kamratstödjare finns i varje klass och de kan hjälpa till att hålla lite utkik i fall någon mår dåligt.
– De fungerar lite som våra termometrar. Genom dem kan vi känna av hur det står till ute bland eleverna, säger Johannes Kullered.
Att till exempel totalförbjuda mobiltelefoner under lektioner tror han dock inte på.
– Det digitala är en del av livet nu. Jag tror att det är bättre att man lär sig att hantera det, säger han.