Niklas Nilsson, 29, blev ny ägare till det anrika wärdshuset nyligen.
Nu är det även klart att Andreas Siverholm, 48, Stockholm, går in som ansvarig för restaurang- och hotelldelen.
– Du kan kalla mig krögare, javisst, men det handlar inte bara om att vara kock. Min inriktning i samarbete med Niklas (Nilsson) är service och värdskap.
Han kan luta sig mot många års erfarenheter. Både i Sverige och utomlands.
– Jag har jobbat för Globen och Tele2 Arena i Stockholm och tidigare även för Ving och British Airways.
Kan du laga mat?– Där har jag bra kontakter i arbetet med SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) festvåning i Stockholm och vi ska samarbeta kring menyer.
Andreas är född och uppvuxen i Kisa dit han nu återvänder för att arbeta och bo.
Han ser fram emot att bygga upp något nytt för Kindabor och besökare i kommunen från och med den 1 juli.
– Det ska bli jättekul. Inledningsvis blir huvudmålet att få i gång hotellrum, en vettig frukost i pubdelen och så fort som möjligt få klart med alla tillstånd för att kunna utveckla verksamheten.
Han ska även lägga krut på att få ordning på restaurangköket och uteserveringen i wärdshusets trädgård i sommar.
På sikt handlar det även om att skapa en kombination med möten, konferenser och festligheter i anslutning till restaurangen.
– Det gäller att se verksamheten som en helhet där hotell och restaurang blir en service för turister till bland annat Astrid Lindgrens värld och för Kindabor.