Ny krögare till anrikt wärdshus

En Kisapojk köpte. En Kisapojk tar hand om driften. Fortsättningen för Kisa wärdshus blir en hemvävd historia.

Hemma. Andreas Siverholm vänder hem till Kisa för att driva wärdshuset vidare.

Hemma. Andreas Siverholm vänder hem till Kisa för att driva wärdshuset vidare.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2017-06-09 19:00

Niklas Nilsson, 29, blev ny ägare till det anrika wärdshuset nyligen.

Nu är det även klart att Andreas Siverholm, 48, Stockholm, går in som ansvarig för restaurang- och hotelldelen.

– Du kan kalla mig krögare, javisst, men det handlar inte bara om att vara kock. Min inriktning i samarbete med Niklas (Nilsson) är service och värdskap.

Han kan luta sig mot många års erfarenheter. Både i Sverige och utomlands.

– Jag har jobbat för Globen och Tele2 Arena i Stockholm och tidigare även för Ving och British Airways.

Kan du laga mat?

– Där har jag bra kontakter i arbetet med SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) festvåning i Stockholm och vi ska samarbeta kring menyer.

Andreas är född och uppvuxen i Kisa dit han nu återvänder för att arbeta och bo.

Han ser fram emot att bygga upp något nytt för Kindabor och besökare i kommunen från och med den 1 juli.

– Det ska bli jättekul. Inledningsvis blir huvudmålet att få i gång hotellrum, en vettig frukost i pubdelen och så fort som möjligt få klart med alla tillstånd för att kunna utveckla verksamheten.

Han ska även lägga krut på att få ordning på restaurangköket och uteserveringen i wärdshusets trädgård i sommar.

På sikt handlar det även om att skapa en kombination med möten, konferenser och festligheter i anslutning till restaurangen.

– Det gäller att se verksamheten som en helhet där hotell och restaurang blir en service för turister till bland annat Astrid Lindgrens värld och för Kindabor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om