Vid lunchtid under fredagen slog Landets goda upp portarna för sin verksamhet i Kisa wärdshus.
En knapp halvtimme efter öppningen är lokalen redan full med besökare och kunder.
Vd Ros-Marie Seidlitz säger att de blev överraskade av att så många kommit för att besöka dem.
– Vi har bara haft öppet en liten stund, säger hon.
I slutet av förra året blev det klart att Landets goda tar över driften av Kisa wärdshus. Förutom specerihandel utökar de verksamheten med café, hotell och konferens. Tidigare har de berättat att de nya lokalerna kommer att bättre möjlighet för arbete med deras catering.
Eva-Maj Vidhall, som är köksansvarig, säger att de planerat för öppningen sedan de tog över lokalerna vid årsskiftet.
Vid ett bord inne i lokalen sitter Gunilla Nyström och Per-Olof Nyström och fikar. De är trogna kunder och brukade handla i den gamla lokalen i Dalkulla.
– Vi har saknat lanthandeln, vi brukar handla där varje vecka, säger Gunilla Nyström.
Hit kommer de för fokuset på lokala råvaror. Att specerihandeln numera också har ett café beskriver de som positivt.
– Jag tycker att det känns bra att supporta en sådan här rörelse säger Per-Olof Nyström.
De nya lokalerna i värdshuset beskriver de som ett lyft. Likaså att det händer något nytt i värdshuset. Per-Olof Nyström säger att han hoppas att Landets goda kommer att fortsätta utveckla sitt koncept.
Invid entrén står Petter Johansson. Han bor egentligen i Stockholm men är här för att hälsa på sina föräldrar i Kisa. Han berättar att han jobbar som kock och kommer hit för råvarornas skull.
– Jag ska handla till middagen, säger han och lägger rotfrukter och grönsaker i bruna papperspåsar.
Charlotte Rydström, som är ansvarig för butik, kök och catering har också hon haft fullt upp. Men hon tar sig tid för att ta en bild ute vid entrén. Solen lyser och hon står och lutar sig mot räcket tillsammans med Ros-Marie Seidlitz.
Ute på parkeringen är det fullt av bilar. Så fort en lämnar kommer en ny. Charlotte Rydström börjar att prata med några bilburna kunder som inte hittar en plats och pekar ut andra ställen där de kan ställa sig.
Hur tycker du att dagen har varit än så länge?
– Jag har inte hunnit tänka efter så mycket än, säger hon.
Klart är i alla fall att kunderna varit fler än väntat.
– Men det är många som har kommit för att gratulera till öppningen.