Kisa Bollklubbs loppmarknad firar 45-årsjubileum

Kisa BKs loppis 45-årsjubilerar.

Draglok. Sedan 1970 har loppmarknaden varit en stadig inkomstkälla för Kisa BK.

Draglok. Sedan 1970 har loppmarknaden varit en stadig inkomstkälla för Kisa BK.

Foto: Torbjörn Lindqvist

KISA2015-06-04 08:00

Dagen står tatuerad i loppisgeneralen "Frida" Blixts medvetande: KBKs loppis infaller alltid första lördagen i juni: "Loppisen startade 1970, jag har funnits med i organisationen sedan 1971." Auktionen och övrig försäljning har inbringat stora pengar till Kisa Bollklubbs omfattande ungdomsverksamhet. Loppisen behåller sitt grepp om publiken, trots hårdnande konkurrens:

– I dag finns Blocket, Tradera och secondhand–butiker. Vi drog in 83 000 kronor 2014, jag är nöjd om årets slutsumma klättrar över 60 000 kronor.

Fullmatat

Magasinet vid Resecentrum är som ett fullmatat skafferi: Proppfullt. Möbler, porslin, verktyg, böcker, husgeråd. Rubbet. "Det här är nånting särskilt", säger Claes–Göran Blixt och pekar: Fleischmann modelljärnväg med lok, tre vagnar, räls och transformator. Någon har redan lagt bud på 350 kronor.

Ett 70–tal medlemmar i Kisa Bollklubb är inblandade i loppisen. Karl–Bertil Pettersson och "Frida" Blixt organiserar hämtning av skänkta föremål. Allt från blytunga möbler till dunlätta textilier.

Rakryggad

– Såna här börjar bli populära, säger "Frida" och pekar på en gungstol. Gungstolen har sällskap av en barnstol i trä och en bit därifrån står en rakryggad herrbetjänt.

Kisa BKs 46e loppmarknad startar prick klockan nio på lördag.

Före stormen. Claes-Göran Blixt samlar kraft inför lördagen.
Före stormen. Claes-Göran Blixt samlar kraft inför lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om