– Det hade ju regnat även om man stod i landet hemma, säger Anna Johansson där hon står under sitt färgglada paraply.
Det var hon som tillsammans med Karin Löfving och Ia Gremar drog igång REKO i Kisa 2018.
– Jag hade lite utomsocknes kontakter, och fick reda på att det hade börjat på andra ställen som i Linköping. Rimforsa startade lite tidigare, men vi drog igång samtidigt som Ydre, säger Ia.
Anna, Karin och Ia satt på Café Columbia och planerade. Karin är bra på photoshop, och hon fick därför ansvaret för gruppens Facebook-sida.
– Det är egentligen inte så mycket jobb. Jag uppdaterar bilderna och tar bort gamla annonser, säger hon.
Administratörerna ser också till så att producenterna är godkända.
– Det innebär att vi kollar så att det verkligen är lokalproducerat, säger Ia.
REKO står för Rejäl Konsumtion och försäljningssättet har rötter i Finland. Det krävs inga investeringar.
– I god tid före utlämning skriver jag in att det är dags. Producenterna presenterar sina produkter, vad de kostar och hur man vill att kunden betalar. Kunderna skriver en kommentar där de beställer varorna, och sedan kommer man hit och hämtar. Klart, säger Karin och skrattar.
REKO Kisas drygt 1 300 medlemmar kan alla se vilka producenter som kommer vid varje tillfälle.
I dagsläget har REKO Kisa mellan fem och sju aktiva producenter. En av dem är Per Johansson från Skattegårdens Lantbruk. Han har varit med från starten. Idag har han och sonen Samuel Widén med sig bland annat ohomogeniserad mjölk i glasflaskor.
– Vi ber kunderna diska ur flaskan och lämna tillbaks den vid nästa tillfälle. På så sätt blir det mer hållbart, berättar Per.
Ulf Wahlström är en av dem som handlar av Per. Han köper dock inte mjölk.
– Jag har åkt från Vimmerby för att köpa squash och rotfrukter av olika slag. Det är ju skillnad på kvalité och kvalité, säger han.
Squash är också vad Elsa Lauren behöver denna kväll.
– Jag ska göra fylld squash och då behöver jag squash som funkar, säger hon och frågar Per om han har en som är större. Det har han, och Elsa får byta storlek.
Vad säljs det mest av?
– Min känsla är att det är ägg, säger Anna.
– Ja, ägg är motorn i det hela. Det är en produkt som nästan alla använder, säger Ia.
Therese Jonsson från Berga Mellangården har varit med som producent i ungefär ett halvår. Hon instämmer i Annas känsla.
– Men det säljs mycket annat också, som kött och lammskinn, säger hon.
Jörgen Karlsson från Björkeberg Gård säljer mest lamm och vilt. Han har varit med som producent ett par år.
– Jag är i Linköping och Rimforsa också, men försöker vara med här i Kisa vid varje tillfälle, berättar han.
Therese säljer sina produkter också i Rimforsa. Där är det fler som handlar, berättar hon.
Vad beror det på, tror ni?
– Kanske odlar man mer själv här i Kisa, gissar Anna.
– Det är också många man pratar med som inte riktigt vet vad REKO är, säger Therese.
Att det bara går att beställa via Facebook kan vara en bidragande orsak enligt administratörerna.
– Det är ett smidigt sätt, men alla kan ju inte ta del av det, säger Anna.
Varför är det viktigt med REKO?
– Det bidrar till en levande landsbygd, och en levande landsbygd är helt avgörande, svarar Anna.
– Och så är det viktigt med det miljövänliga, det närproducerade, tillägger Therese.
Regnet fortsätter att hälla ner över producenter och konsumenter. Anna ska strax åka hem med sina varor och göra det hon kallar "fusk-pommes frites".
– Jag gör dem på rotselleri, berättar hon.