– Jag räknar med att ingen skulle tro mig, säger Alberto Necovski till Corren.
– Sociala medier har en enorm kraft när det används som redskap för människor som drivs av illvilja och hat.
Olustigt skvallerHan är uppgiven efter förra årets alla turer kring kommunalförbundet Itsam.
Det som tynger mest är skvallret och spekulationerna på nätsajten Flashback som han ser som förtal kring hans person och smutskastning av Itsam.
FörsiktigÄven om ryktesspridningen ledde till att Alberto Necovski fick lämna Itsam är han försiktig med att kritisera kommunalförbundets direktion som avskedade honom.
– Att inte kasta skit tillbaka mot min arbetsgivare har med min personlighet att göra. Det handlar om lojalitet och att inte skada Itsam ännu mer.
Tre fallCorren har tittat närmare på tre fall av tung kritik mot Necovski.
En storbildsskärm köptes för 25 000 kronor på uppdrag av kommuncheferna i medlemskommunerna. Alternativet var att hyra utrustning för 1 000 kronor i månaden.
Syftet var att använda sig av videokonferenser för att minska på resor för tjänstemän och politiker.
Skärmen köptes i maj 2011, men kunde inte sättas upp på kontoret i Kisa eftersom den saknade korrekta väggfästen. Den testades i stället i vd:s bostad över sommaren, vilket direktionens ordförande Sven-Inge Karlsson och ledamot Anders Ljung kände till och satt sina namnteckningar på.
Ord mot ordLedamoten Micael Glennfalk hävdar att tv:n lämnades tillbaka i oktober 2013. Revisionsfirman KPMG gör samma notering i sin utredning.
Enligt flera uppgifter till Corren var bildskärmen tillbaka i Kisa årsskiftet 2011/2012 för att hamna i en korridor. Fortfarande saknades väggfästen, men 1 juni 2012 sattes den upp av Anders Heimonen, installatör på Itsam.
– Jag har en prydlig anteckning om det.
Heimonen var nyanställd och minns också att han såg skärmen när han visades runt i Itsams lokaler våren 2012.
Utlandsresor. Utredningen noterade att det saknades uppgifter över deltagare vid ett tiotal utlandsresor.
Corren har tagit del av av handlingar över såväl program för mässor och fortbildning som namn på deltagare. Den före detta vd:n deltog vid hälften av resorna.
Frågan är varför utredaren inte fick/kunde ta del av samma dokumentation vid sin granskning.
Företagskort. Necovski började använda företagskort vid ingången till 2013. Innan dess hade han betalat för all representation ur egen ficka.
Varför?
– Jag ville slippa pappersexercisen och tyckte också att jag kunde göra det när jag hade en bra lön.
Det låter naivt?
– Naivt, ja kanske, men för mig var det inget konstigt utan mer ett sätt att visa tacksamhet för de möjligheter och det förtroende som getts mig.