Det är bara veckor sedan massakern vid Garissa-universitetet i Kenya. En terrorhandling som drabbade unga människor med framtiden för sig. Ett angrepp som skakat om.
Somalier i Sverige har efter attentatet känt av hur stämningar mot dem har förändrats. De islamistiska terroristerna bakom attentatet kom från Somalia.
– Men vi är inte som dem, säger Sanow Abdi, ordförande i Somaliska föreningen i Kisa.
– Hela det somaliska samhället i Sverige vill ta avstånd från det som skett.
I samband med ett besök från Kenya, en del av det långvariga utbytet mellan Kinda och Kimilili, har Somaliska föreningen därför bjudit in till en lunch i fredens och vänskapens tecken. Historiskt sett har somalier och kenyaner levt sida vid sida. Sanow Adbi har själv bott i flyktinglägret Dadaab i Kenya i 20 år. Nu bor han i Sverige och vill utnyttja tillfället att sträcka ut en hand till sina landsmäns grannar.
– Vi kände när detta hände att vi måste träffas och få säga att vi inte är en del av det som skedde.
Gerry Nyonghesa, samordnare för det kenyanska besöket, är tacksam för initiativet som han uppfattar görs med hjärtat för att visa att folken är bröder och systrar.
– Vi måste söka efter en långsiktig lösning på de utmaningar våra länder möter och det är fred, säger Gerry Nyonghesa.
Han förklarar att terroristerna försöker slå split mellan goda vänner. Att de använder religionen som en täckmantel för sina grumliga syften. Men med ett besök i Kisa, detta hörn av världen, går det att visa att muslimer och kristna, kan kämpa tillsammans för mänskliga rättigheter och mot gemensamma utmaningar.
– Jag hoppas att detta kommer att föra oss närmre varandra framöver, säger Gerry Nyonghesa.
Också Hillary Chongwony, viceguvernör i provinsen Bungoma i västra Kenya där Kimilili ligger, lyfte fram vikten av att inte lyssna på terroristerna. Han förklarar att efter den oro som under flera års tid drabbat Kenya med piratattacker och terrorism jobbar landets regering nu kraftfullt för att alla i landet ska få leva i fred.
Han hoppas att mötet i Sverige ska ge länderna en möjlighet att se det som är gemensamt. Att möte utmaningar som fattigdom och ungdomsarbetslöshet tillsammans.
– När vi möts här säger vi nej till dem som vill splittra våra folk, säger Hillar Chongwony.
Det gemensamma budskapet vid lunchen var tydligt. Och Sanow Adbi formulerade det med eftertryck.
–Vi måste säga att vi står tillsammans. Och vi måste känna att vi kan bo överallt i världen.