En kväll full av idrottsminnen

Östergötlands första skidtävling 1922. Fotbolls-VM 1994. Pokalturneringar när det begav sig. På torsdag kväll firar Östergötlands idrottshistoriska sällskap 20-årsjubileum i Kisa.

Skidintresserade Kisa-ungdomar en vinterdag 1923. Här poserar de för fotografering i sluttningen mot nuvarande Systembolaget och Stora torget.

Skidintresserade Kisa-ungdomar en vinterdag 1923. Här poserar de för fotografering i sluttningen mot nuvarande Systembolaget och Stora torget.

Foto: Kinda lokalhistoriska arkiv

KISA2018-04-16 19:15

Firandet hålls i före detta Kisa Folkets hus och lär bli rikt på minnen av både stort och smått från idrottsvärlden.

Kisasonen Stenove Ringborg, numera Mjölbybo, ska berätta om sina år som sjukgymnast i svenska fotbollslandslaget. Räkna med en och annan historia från VM i USA sommaren 1994 där Sverige tog brons och Ringborg knådade stela och ömma muskler.

Fotbollen var tidigt ute i Kisa i början av 1900-talet. Det gäller även längdskidåkning och orientering, vilket Jerker Carlsson vet det mesta om. Som att Östergötlands första officiella tävlingar i båda sporterna hölls i Kisa 1922.

Till tonerna av dragspelsmusik ska Alve Gustafsson dela med sig av sina minnen från publikdragande fotbollspokaler i Kisa, Horn och Hycklinge.

Gångsporten har haft ett starkt fäste i Kisa, vilket satt avtryck i idrottsböckerna efter EM-, VM- och OS-deltagande av några tävlande i Kisa sportklubb. Det ska gångarprofilen Lennart Nilsson berätta mera om.

Kvällen avrundas med filmvisning, kaffe med dopp och ännu fler minnen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om