Idrottsplatsen invigdes 1960, men redan 1956 togs en av planerna i bruk.
Då – 1960 – hette arenan till och med Kisa Nya Idrottsplats. Hur länge "Nya" hängde med är det ingen som riktigt vet. Med åren blev det kort och gott Kisa Idrottsplats.
Nu, 65 år senare, har Kisa BK skickat in ett önskemål till kommunen där det framkommer att de önskar få möjlighet att eventuellt kunna sälja namnet på arenan. Detta med syftet att öka sponsorintäkterna.
Kisa Idrottsplats ägs av kommunen. I skrivande stund är det enbart Kisa BK som har verksamhet där och man sköter även anläggningen på uppdrag av kommunen.
Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lars-Göran Bexell bekräftar att Kisa BK framfört önskemålet. Han bekräftar också att nämnden har beslutat att bifalla föreningens önskemål.
– Det är ett bra sätt för dem att få in pengar till verksamheten, fortsätter Lars-Göran Bexell.
Enligt samhällsbyggnadsnämnden ska också beslutet att ge Kisa BK möjlighet att sälja anläggningsnamnet fungera som vägledande i framtida frågor som rör andra arenanamn i kommunen.
Vi har sökt Kisa BK:s ordförande Markus Ineståhl som meddelat att han inte är tillgänglig för intervju.
"Finns inga planer på namnbyte på IP", skriver han i ett SMS.
På frågan om det önskemål som föreningen lämnat till kommunen svarar han, återigen via SMS:
"KBK ställde frågan till kommunen om det var möjligt att som en del av ett framtida sponsorupplägg kunna ta betalt för namnet på IP. Det finns i nuläget inga planer på namnbyte men om det framgent dyker upp någon intressent finns möjligheten under vissa förutsättningar."
När vi svarar Markus Ineståhl att vi har följdfrågor och undrar om han har tid för intervju blir svaret:
"Det är allt jag har att säga i denna fråga."
Om Kisa BK får in en sponsor som vill köpa namnet på Idrottsplatsen ska kommunen först godkänna avtalet och det nya namnet. Avtalet kommer i så fall att löpa mellan tre till fem år och samtliga kostnader i samband med namnbyte kommer i så fall att betalas av föreningen.