Bekräftad smitta på särskilt boende i Kinda

Nu höll det inte längre. I linje med den ökade smittspridningen i länet har Kinda kommun nu fått in coronasmittan i verksamheterna. Hittills har en brukare bekräftats smittad.

Nu har Kinda återigen covid19-smitta på ett särskilt boende. Det meddelar vård- och omsorgschefen Ida Björkman.

Nu har Kinda återigen covid19-smitta på ett särskilt boende. Det meddelar vård- och omsorgschefen Ida Björkman.

Foto: Stefan Hörberg/Dennis Petersson/bildmontage

Kisa2020-11-06 13:07

– Det är såklart jättetråkigt men vi har hanterat det enligt de rutiner vi har och vi har en god samverkan med vår smittskyddsenhet i regionen som är oss behjälpliga med smittspårning. Vi hade redan innan en hög beredskap och förhoppningsvis löser vi ut det här utan en större smittspridning, konstaterar vård- och omsorgschefen Ida Björkman.

Sent under torsdagen fick kommunen det positiva provsvaret och sedan dess har personal omfördelats och kohort-avdelningen, utformad för vård av covid-19, har startats upp. Exakt vilket särskilt boende som berörs meddelas ej.

– Det som är viktigt att komma ihåg är att vi vidtar isoleringsåtgärder redan när vi har minsta misstanke om smitta eller att någon uppvisar symtom. Då går vi på med våra rutiner precis som om smittan vore bekräftad.

Väntar ni på fler provsvar?

– Ytterligare ett par provtagningar kommer att ske under dagen och precis som tidigare så isoleras personer som uppvisar symtom omgående, svarar Björkman.

undefined
Just nu har ett fall bekräftats men fler provtagningar görs och smittskyddsenheten smittspårar.

Boende och anhöriga på det drabbade boendet kommer att kontaktas och informeras.

– Vi vädjar ytterligare en gång att alla undviker besök till våra särskilda boenden.

De bekräftade covid19-fallen i Kinda är enligt regionens senaste kommunsiffror uppe i 99 stycken.

– Vi var oroliga för smittspridning redan innan det här fallet. Tack vare goda och säkra rutiner och en god tillgång till skyddsutrustning hoppas vi att vi lyckas begränsa den, avslutar Björkman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!