Det är full fart inne på Richts konditori. Doften av nybryggt kaffe fyller lokalen och bakom disken står Ewa Stefansson och Helena Andersson och serverar kunderna.
Även bakom kulisserna är det mycket på gång och Ewa visar oss in bakom en skjutdörr strax intill entrén.
– Här håller vi på att bygga upp "Lilla Richts". Det är tänkt som en förlängning av den serveringsyta vi har idag, men också som en lokal man kan hyra för konferenser, möten eller minnesstunder.
I början av 2024 hoppas hon att lokalen är färdig för för premiäröppning. I somras tog Ewa över verksamheten efter tidigare konditorn Göran Tell.
– Det var verkligen en prövning att ta över mitt i högsäsongen, men det har funkat bra och folk är glada att vi har behållit mycket av det gamla sortimentet. Dessutom är all personal kvar sedan den tidigare ägaren, så vi tar förändringarna i långsam takt.
Utöver kaféet driver Ewa även lunchrestaurangen Blå Hästen.
Hur har det varit att driva de båda verksamheterna parallellt?
– Visst är det mycket jobb bitvis, men jag har väldigt bra personal så det känns stabilt.
Det är ju tuffa ekonomiska tider, hur märker ni av det?
– Siffrorna ser bra ut så vi är jättenöjda, det jag däremot har märkt är en viss nedgång gällande lunchköp. Jag tror att det började under pandemin när många var tvungna att jobba hemifrån och kanske fick in som rutin att laga sin lunchlåda hemma. Och nu under inflationen tänker nog många sig för gällande sina pengar.