Tre dygn med 21 larm för räddningstjänsten

Räddningstjänsten har haft tre intensiva dygn. Inte mindre är 21 larm har kårerna i Kisa, Horn och Rimforsa ryckt ut på under tre dagar.

10 juni 2019 17:00

– Många av larmen kom efter åskvädret som drog över Kisa med omnejd under fredagseftermiddagen, säger räddningschef Thomas Blixt.

Första larmet av de 21 kom sent på torsdagskvällen och var ett sjukvårdslarm. Ett par timmar senare ryckte räddningstjänsten ut på ett automatlarm till Horn kyrka. Ytterligare ett sjukvårdslarm inkom vid middagstid på fredagen. Strax efter klockan 13.00 startade ett omfattande åskoväder över Kisa med omnejd och larmen började dugga tätt. Mellan 13.26 och 14.44 ryckte räddningstjänsten ut på fem larm om brand i skog och mark.

– Det var vid Sandshult, Harg, vid sjön Stora Gigeln, Slycke och Krogsfallsnäset. Ett par timmar senare kom ytterligare ett larm och då till Yxefall. Det var områden på mellan 50 och 200 kvadratmeter som eldhärjades, säger Thomas Blixt.

Under lördagen larmades räddningstjänsten återigen till Slycke för att ta bort ett nerblåst träd över länsväg 134, vilket man även fick rycka ut till på väg 660 mellan Råsöbro och Horn.

Vid 18.00 på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om ett drunkningstillbud på Kisasjön.

– Det kom in ett larm om en båt som låg och drev på sjön utanför Cap Jocke. Det visade sig dock att båten troligtvis slitet sig, säger Thomas Blixt.

På söndagseftermiddagen inkom larm om en trafikolycka på riksväg 23/34, strax söder om Kisa. Det var en bilist som av okänd anledningen kört ner en lyktstolpe och sedan blivit stående på en refug.

– De tre dygnen avslutades med två automatlarm. Samtliga 21 larm klarade vi av själva, utan hjälp utifrån, säger Thomas Blixt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell

Ämnen du kan följa