Det var förra sommaren som kommunen tillsammans med Kisa Handel och service, började med bakluckeloppis på torget i Kisa. Tanken var då att parkeringsplatsen på torget skulle vara fylld med bilar och människor som vill göra loppisfynd.

Än så länge har tre loppistillfällen varit och enligt Jannike Johansson på turistbyrån i Kisa så har det inte riktigt varit så pass stort intresse som de hade hoppats på.

– Vädret kan vara en orsak till att folk väljer att göra andra saker, säger hon.

Artikelbild

| På torgets parkeringsplats arrangeras bakluckeloppisen under fem lördagar under sommaren.

Även intresset för att vilja sälja saker under bakluckeloppisen har varit lågt. Som mest har omkring fem, sex bilar stått uppställda vid loppisområdet och tills nu på lördag är det endast två försäljare som har anmält att de kommer att vara på plats.

– Det kan ta ett par år att jobba in konceptet, men det som vi har hört från försäljarna är ändå att de har varit nöjda med sin försäljning under de tillfällen som hittills har varit, säger Jannike Johansson.

Även om det inte har inneburit någon jättesuccé än så länge är tanken att bakluckeloppisen ska fortsätta nästa sommar. Däremot ser turistbyrån i Kinda att vissa förändringar kommer att göras för att det ska fungera. Bland annat ska skyltar sättas upp för att visa när bakluckeloppisen pågår.

– Nästa år kommer priset för de som vill ställa upp sin bil, att vara billigare. Vi ser att vi kanske har varit lite dyra, säger Jannike Johansson.

Artikelbild

| För att intresset och vetskapen ska öka bland Kisaborna och förbipasserande så ska turistbyrån göra förändringar till nästa sommar.

Bakluckeloppisen arrangeras nu på lördag och sedan ytterligare en gång till i sommar.