Debuterande Thomas Ravelli bakom ratten och kartläsaren och meriterande Miriam Walfridsson bildar ett av paren i årets upplaga av Midnattssolsrallyt som avgörs på sträckor i Vimmerby, Ydre, Kinda och Eksjö. I onsdags eftermiddag tränade de på en slingrig grusväg långt inne i skogen mellan Österbymo och Svinhult. Det är Simon Johansson som driver Simon Promotion som står bakom att Ravelli/Walfridsson kommer till start..

– Det är skoj att vi lyckades få Thomas och Miriam till rallyt. Det har varit en hel del fix att få ihop det. De har varit och tränat på Svistadbanan i Linköping med en annan bil. Nu tränar de i bilen som de ska ställa upp med i rallyt. Det är en Opel Kadett GTE, årsmodell -75 med cirka 180 hästar, det dubbla mot originalet, säger Simon Johansson.

58-årige Thomas Ravelli är som sagt en ovan rallyförare. Det är ju fotboll, inte minst VM-94 i USA med ett brons, som han har ägnat sitt liv åt.

Artikelbild

| Full fart på grsuvägen långt inne i skogen mellan Österbymo och Svinhult

­– Jag är sådan att jag vill kasta mig in i nya saker och ta reda på om jag klarar det eller inte. Jag gillar bilar och vill utveckla mig hela tiden. Så att det här ska bli spännande och jag gör det med ett leende på läpparna säger Thomas Ravelli.

Ravelli är som sagt debutant i rallysvängen. Det är däremot inte kartläsare Miriam Walfridsson som tävlar för värmländska Torsbyklubben MK Ratten.

– Jag har tävlat både som förare och kört både SM- och VM-tävlingar. Jag är 32 år och började köra rally när jag var 16 år. Det har blivit SM-guld i sprint och NM-guld i värsta klassen. Jag har själv kört tre Midnattssolsrallyn och kartläst i två, det blir mitt sjätte totalt, säger Miriam Walfridsson.

– Det känns tryggt att ha Miriam vid min sida. Hon ger trygghet med sina egenskaper. Man ska nog inte ha den vinnarskallen i rallybilen som jag hade i fotbollen, säger Thomas Ravelli.

Artikelbild

| Miriam Walfridsson och Thomas Rvelli ser fram mot Midnattssolsrallyt

Midnattssolsrallyt drar i gång i högt tempo för Thomas och Miriam onsdag den 27 juni vid rallyts högkvarter i Vimmerby.. Först ska Thomas föreläsa om sin karriär och då i första hand som fotbollsspelare. Sedan ska de kollas på matchen Mexico-Sverige på storbilds-tv och därefter är det dags för start då första sträckan körs i centrala Vimmerby.

­– Det blir på håret att vi hinner se matchen färdigt, säger Thomas Ravelli.

Thomas har löst medlemskap i Ydre MK och kommer att köra i klubbens färger.