Nytt liv i Ydre Countryfestival

Den 18 augusti väcks nytt liv i Ydre Country Festival, denna gång på Rydnäs Loge och under en dag, vilket är lagom för de tre arrangörerna.

9 augusti 2018 21:34

Ydre Countryfestival har nu haft ett uppehåll sedan 2011. Det känns fint att väcka liv i denna tradition igen, något som vi fått positiv respons om från invånarna och övrigt intresserade.

– Den tidigare två-dagars festivalen som ägde rum i Hestra blev för stor för oss att mäkta med, och nu efter några års påtryckningar från allmänheten testar vi att blåsa nytt liv i Countryfestivalen, fast denna gång under en dag, vilket kan vara lagom för oss tre som driver arrangemanget, berättar Kalle Klintbo, en av arrangörerna från Ydre Countryfestivals ekonomiska förening.

Förutom Klintbo är även Åke Svahn, Ingemar Elf med och arrangerar det hela.

– Ydre Countryfestival startade 2004 och höll på till 2011 och de två festivaldagarna kunde resultera i 4000 besökare, och det krävde 150-200 volontärer för att fixa allt. Nu, då vi får möjligheten att vara inomhus på Rydsnäs loge, så har vi tak över huvudet och en begränsning av 700 besökare. Detta är lite mer greppbart för oss tre. Då vi var i Hestra så drabbades vi också några gånger av regn, vilket vi inte lider lika mycket av nu. Logen är perfekt för vårt arrangemang.

På området finns även en friluftscamping för de som vill övernatta. Trion har nu lite is i magen då de planerar att grilla under festivalen. Vidare så kommer även Restaurangen i samhället hålla öppet. Det kommer också finnas försäljning av fika och en bar. På området kommer det finnas en "knalle" som kommer sälja skivor och diverse westernartiklar.

– Under festivalen uppträder Kristina Murray från USA, The High-Jacks, The Green Line Travelers och Blue Valley Boys. Sedan har vi ett femte band som spelar covers och underhåller gästerna under bandbytena. Det blir allt från rockabilly till countrymusik, fortsätter Klintbo.

– Artistbokningen har gjorts av mig och Ingemar Elf. Vårt eget intresse av countrymusiken underlättar valet av artister. Sedan hade vi förmånen att hitta Kristina Murray som är här i landet på sin turné. Festivalen arrangerar vi lika mycket för vårt eget intresse då vi brinner för countrymusiken som för bygdens och besökarnas skull. Förbokningarna av biljetter har nu satt fart och kommer nog öka ju närmare vi kommer. Nu hoppas vi bara på att våra nära och kära samt övriga volontärer kommer och hjälper oss under dagen, avslutar Kalle Klintbo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Morgan Karlsson

Ämnen du kan följa