Kultbandet avslutar på Ydregården

Under sommaren har Ydregården arrangerat flera musikframträdanden och nu på fredag är det dags för säsongens sista. Då kommer bandet Torsson att uppträda och Ydregårdens ägare Kenth Lindgren hoppas på en bra kväll.

14 augusti 2019 17:00

– Det har varit en fantastiskt bra sommar. Det har kommit många gäster från både närområdet och längre ifrån så det är kul, säger Kenth Lindgren, ägare av Ydregården.

Strax utanför Österbymo i Ydre kommun ligger det sommaridylliska Ydregården. Där serverar de lunch på dagarna och i år har Kenth Lindgren märkt av ett ökat antal besökande.

Han har varit verksam inom restaurangbranschen i 27 år och i 22 år har han jobbat på Ydregården. Först köpte han stället, men sålde så småningom men jobbade ändå kvar. Senare köpte han tillbaka Ydregården och där är vi nu.

Förra året var Kenth Lindgren sjukskriven hela sommarsäsongen på grund av en operation i sitt ena knä. Innan han började inom restaurangbranschen var han aktiv som ishockeydomare på svensk elitnivå. Det är sedan den tiden som knät är slitet och 1990 valde han att avsluta den karriären.

– Jag hade väldigt ont ett tag, men det är bra nu. Jag är väldigt glad att kunna vara tillbaka här i köket på Ydregården. Jag tror att jag är bättre här än på isen, säger Kenth Lindgren.

Under årets sommar har flera musikframträdanden arrangerats på Ydregården, bland andra var Rockbluesbandet på plats i slutet av juli. Det blev en kväll som Kenth Lindgren tycker blev väldigt bra.

Nu på fredag anordnas det sista musikarrangemanget för i år och då kommer kultbandet Torsson att uppträda. Fyrmannabandet Torsson har varit verksamma i över 40 år och tillsammans skriver de egen musik. För dem började karriären 1976 i Lund i Skåne inför en publik på tre personer och än i dag turnerar de runt i hela Sverige. Det här blir första gången som de uppträder på Ydregården.

Framträdandena brukar hållas inne i en dansbana, men i det här fallet är tanken att det ska byggas upp en utomhusscen.

Kenth Lindgren berättar att han har idéer för framtiden när det gäller scenframträdanden. Hittills har det i stort sett bara varit musik, och att få in fler lokala musiker tycker han vore en väg att gå, eller åtminstone att prova. Att även bredda artisteriet så att de inte bara har musik kanske kan bli verklighet framöver.

– Stand up-komik är något som jag har funderat på om det kan fungera. Jag tror det vore roligt och folk gillar att skratta, säger Kenth Lindgren.

Även om högsäsongen är över så fortsätter de att ha öppet fram till julhelgerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Elofsson

Ämnen du kan följa