Han var först över mållinjen

Nioåriga Loke Jarledal var först av alla att korsa mållinjen i premiären av Bankvarvet. Tillsammans med över 900 andra barn och unga invigde han fredagens folkfest.

24 maj 2019 14:30

– Jag tycker att det är roligt att springa lopp, speciellt att tävla, jag är en tävlingsmänniska. Det går inte beskriva känslan när jag gick i mål först, jag är jätteglad, säger Kisaeleven direkt efter målgång.

Redan under tidig förmiddag fylldes Kullaparken i Kisa av förväntansfulla löpare. Med dj Leif Bronsén och bandet Raz & Co. i ryggen stod Johan Henriksson, från Rimforsaföreningen Titans, för uppvärmningen. Innan de första explosiva löpstegen togs skulle alla komma i rörelse, men framförallt i rätt stämning.

– Det är jättekul att se att barnen är pepp och glada, och att de verkligen vill röra på sig. Problemet i dag är att många ungdomar är stillasittande och det här är ett jättebra initiativ för att få igång dem tidigt. Kan vi göra en insats och få dem att tycka om träning så minskar vi också framtida problematik med ohälsa, säger instruktören Johan Henriksson.

Med mindre lopp även i Horn och Rimforsa var det omkring 1 500 barn och ungdomar som snörade på sig löparskorna under förmiddagen. Huvudarrangörerna från Kinda-Ydre Sparbank hoppas nu att barnens bankvarv kan återkomma i många år framöver.

– Vi tänker att det är det här som är grejen, att få igång barnen att röra på sig och att det blir en naturlig del av deras liv. Det är en underbar start på den här dagen och energin är verkligen på topp, så nu ser vi fram mot en lång och härlig upplaga av Bankvarvet, säger Sparbankens Leif Ihreskog.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dennis Petersson