De visar hur vi kan leva enkelt – och bidra

Under onsdagen bjöd Zacheriah och Kristin Kramer in till diskussion om miljöproblem och hur vi i det lilla kan påverka utvecklingen i rätt riktning.

25 juli 2019 13:30

Zacheriah Kramer och Kristin Kramer bor tillsammans på landet utanför Rydsnäs i Ydre kommun. Han kommer ifrån Colorado i USA, medan hon kommer ifrån Småland. Tillsammans lever de ett enkelt liv där olika konstnärsformer speglar deras tillvaro. På deras gård är de i stort sett självförsörjande på grönsaker och bär.

Zacheriah har levt och verkat i Sverige sedan 2005 och är i dag konstnär på heltid. Kristins uttrycksformer kommer i stället genom bland annat fotografering, och i deras ateljé i Rydsnäs hänger tavlor som Zacheriah har målat och Kristins foton likaså.

Under onsdagseftermiddagen bjöd de in för ett samtal där det diskuterades om att leva ett avskalat liv för att upptäcka det som de anser är viktigt i livet.

– Här där vi bor har vi kunnat följa vårt hjärta och göra det som vi vill, säger Kristin Kramer.

Detta evenemang är en del av den pågående Amerikaveckan och ägde rum i deras ateljé i Rydsnäs. Zacheriah och Kristin vill genom detta samtal förmedla att man kan leva ett enkelt liv och bidra till att världen mår bättre. Just miljö och världens miljöproblem och att bekämpa det är något som ligger dem varmt om hjärtat.

– Vi tar oss an miljöproblemet på det här viset. Vi behöver hitta stora lösningar, men genom att vi pratar om det på det här sättet så tror vi att vi kan påverka på ett bra sätt, säger Zacheriah Kramer.

Under samtalet berättade de även att har valt välja bort bilen och endast cykla i största möjliga mån. På det viset berättar de om de goda effekterna som det har givit dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Elofsson