Bion höststartar med grillbuffé och pizza

Kommande helg drar Hornbio igång för hösten. Först ut är det filmen "A music story" som varvas med grillbuffé. Helgen därpå är det bio och pizza som gäller.

6 augusti 2019 17:30

– Vi tror att de här båda eventen kan vara en bra start för Hornbio i höst, säger Börje Carlsson, en av ett tiotal eldsjälar som håller bion i Horn levande med biofilm och liveopera.

Nu på söndag är det höstpremiär, då filmen "A music story", som hade Sverigepremiär för knappt två månader sedan, rullar upp på vita duken. Filmen handlar om en ung tjej, spelad av Victoria Rönnefall, som vill bli sångerska.

– Innan och efter filmen erbjuder Hornåbergs Camping en grillbuffé, säger Börje Carlsson.

Nästa söndag blir det bio och pizza på Går´n.

– Då samarbetar vi med Horns Café som bakar pizzorna. Det blir tecknad film, Lejonkungen och Aladdin. De 20 första barnen som kommer bjuder vi på pizza, säger Börje Carlsson.

Efter dessa två söndagar rullar biofilmerna på för fullt i Går´n. Spiderman, Stockholm, Toy Story, Angry birds och Tolkien är några som kommer att visas.

– Vi kommer som tidigare år även ha live-opera och under hösten spelas bland annat Barberaren i Sevilla och Madame Butterfly upp, säger Börje Carlsson.

För sex år sedan startade Bio kontrast i Horn. Ansvariga är Torsten och Inger Sandén.

– Konceptet vi kör med att man innan filmen får en välkomstdryck och en matbit som har koppling till filmen. Efter filmen får man ett passande bakverk, säger Torsten Sandén.

– Vi startar den 11 september med "Sir" och sedan följer ytterligare tre filmer under hösten, säger Inger Sandén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell