Tvingas rensa i debatt på Facebook

Inlägget på Facebooksidan Debattforum Kinda handlade om barn som plågat en katt. Det ledde till kommentarer med rasistiska inslag.

Det finns många troll på nätet, säger Lars Karlsson som rensat bland kommentarerna på Debattforum Kinda.  Här tillsammans med partikamraten Veronica Gullbrandson.

Det finns många troll på nätet, säger Lars Karlsson som rensat bland kommentarerna på Debattforum Kinda. Här tillsammans med partikamraten Veronica Gullbrandson.

Foto: Torbjörn Lindqvist/arkiv

KINDA2018-06-14 18:30

– Det får inte förekomma och det står också i reglerna, säger kommunpolitikern Lars Karlsson (L) som startade Debattforum Kinda för åtta år sedan.

Syftet var att erbjuda "vanligt folk" en möjlighet att diskutera olika frågor på nätet. Från cykelställ till mer omfattande spörsmål.

Hur har syftet uppnåtts?

– Det har blivit ett forum som fungerar. Sedan har det funnits avarter.

Som nyligen när inlägget om djurplågeri följdes av kommentarer som fick Lars Karlsson att agera.

– Jag har rensat bland kommentarerna nu på morgonen och även gjort ett inlägg.

Där skriver Lars Karlsson att "Jag har nu rensat lite i denna tråd från sådant som passerar gränsen för vad vi kan tillåta på detta forum. Jag har dock valt att behålla tråden, trots att jag fått massor av påpekanden att ta bort den, då jag vill ha högt i tak på denna sida. Men det är helt klart en balansgång som bygger på ömsesidigt förtroende. Det som inte är ok är att utifrån enskilda händelser peka ut hela grupper av människor. Inte heller nedsättande kommentarer om saker som ras, religion, kultur, sexuell läggning, kön eller identitet”.

Lars Karlsson agerade först efter att besökare på Debattforum hört av sig.

– Det är svårt att hålla koll på allt så det är bra att folk hör av sig.

Hur tänker du med tanke på att det snart är val?

– Jag kanske behöver ta in fler administratörer till sidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!