Det står klart efter att det norska energibolaget Fred. Olsen Renewables presenterat sina planer för kommunstyrelsen på måndagen.
Kommunalrådet Hans Måhagen (S) kan till och med tänka sig att kommunen köper en av de planerade vindsnurrorna.
– Det är ett sätt att markera att vi är med och stöttar ett miljövänligt energialternativ. Det är också ett sätt att visa uppskattning gentemot företaget som vill göra en så stor investering i vår kommun.
Investeringen är beräknad till 800 miljoner kronor. Sannolikt den största industrisatsningen i Kinda någonsin, enligt Hans Måhagen.
Med positiva efterverkningar.
– Det kräver arbetskraft, material och möjligheter att bo och äta under en byggtid som är beräknad till två år.
Som Corren berättade i december vill Fred. Olsen Renewablessöka tillstånd för 18 vindsnurror i Gröningeområdet söder om Hycklinge.
Det norska bolaget har tassat försiktigt i de inledande kontakterna med Kinda kommun. Inledningsvis i mejl till politiska företrädare i höstas.
De ledde i sin tur till mötet i måndags.
Kontakter har även tagits med markägaren Riddarhuset som kan tänka sig att arrendera ut sina domäner till en vindpark.
En etablering av vindsnurror ska ventileras i de politiska partierna i Kinda innan bolaget tar ny kontakt inom en snar framtid.
Björn Hoflund (M) och Lena Käcker Johansson (KD) kan dock redan nu bekräfta att deras partier är välvilliga till planerna.
Frågan är hur Liberalerna resonerar. När Eon hade långt framskridna planer 2009–2014 var motståndet massivt.
Nu är Lars Karlsson (L) ljusare i sinnet.
– Det var en jättebra presentation och företaget verkar vara väldigt seriöst. Vi ska ta en diskussion i partiet och även prata med människor som bor i området.
Handlar det mer om företaget än om vindkraft för att ni ska vara positiva?
– Missförstå inte. Vi är inte mer positiva, men mer tilltalade av det här företaget än av Eon. Men jag är inte helt säker på att vindkraft är det bästa utan tror mer på solkraft och en utveckling av kärnkraften.
Många vindar ska blåsa i Gröningeskogen innan spaden kan sättas i jorden för vindkraft.
Björn Hoflund igen:
– Det kommer att ta säkert mer än fem år med utredningar, miljökonsekvensbeskrivningar och tillståndsprocesser.