Kvinna backade ned i diket – hade druckit en flaska vin

En kvinna i 30-årsåldern, från Kinda, backade ned i diket vid pendlarparkeringen i Skeda Udde – berusad och påverkad av alkohol. Nu åtalas kvinnan för grovt rattfylleri.

Polis larmades till pendlarparkeringen vid Skeda Udde sent på kvällen den 25 oktober. Nu åtalas föraren.

Polis larmades till pendlarparkeringen vid Skeda Udde sent på kvällen den 25 oktober. Nu åtalas föraren.

Foto: Polisen

Kinda2021-11-11 11:32

Händelsen inträffade sent på kvällen den 25 oktober tidigare i år. När en man körde förbi parkeringen precis intill riksväg 23/34 såg han en bil i diket och stannade för att se vad som hade hänt. Föraren, den nu åtalade kvinnan, var enligt förundersökningsprotokollet tydligt alkoholpåverkad och mannen valde därför att larma polisen. Uttryckande polis beskriver händelsen så här:

– Vi larmades till platsen med anledning av en singelolycka. Väl på plats upplever jag kvinnan som väldigt berusad, hon vinglar och luktar en del alkohol. Nästa patrull på plats tar med henne till polisstationen i Linköping.

Efter provtagning konstateras att kvinnans alkoholkoncentration i utandningsluften uppgick till 1,17 milligram per liter och hon spenderar natten på tillnyktringsenheten. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 0,5 milligram och kvinnan erkänner sig skyldig till brottet.

I förhör erkänner kvinnan även att hon har druckit drygt en liter vin tidigare under kvällen. Hon bedömer också att hon har kört bil tio minuter, alternativt en handfull kilometer, berusad. En del av färden var på riksväg 23/34.

– Det är hemskt, fruktansvärt. Det ska inte ske, oavsett hur man mår. Man ska inte sätta sig i en bil med alkohol i kroppen. Det är inte försvarsbart, säger kvinnan i ett förhör med polisen.

Nu har hon alltså åtalats, vid Linköpings tingsrätt, efter händelsen.

Karta: Skeda uddes pendlarparkering
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!