Kinda ridklubb har fixat badplats vid Pinnarp

Kinda Ridklubb har anlagt en ny badplats i närheten av det för allmänheten stängda badet vid Pinnarps camping. ”Det har hänt en hel del i sommar. Vi har förbättrat ridanläggningen med en jättefin badplats. Badet är en viktig del i sommarlägren”, säger Staffan Lindh, vice ordförande och tävlingsledare.

Troget radarpar. Ponnyerna Queen, 27 år, och Mix, 25, är riktiga trotjänare i Kinda Ridklubb. Under sommarlägret för nybörjare fick de bekanta sig med Caspar Karlsson (på hästryggen), Polly Levin, Maja och Dennis Liv.

Troget radarpar. Ponnyerna Queen, 27 år, och Mix, 25, är riktiga trotjänare i Kinda Ridklubb. Under sommarlägret för nybörjare fick de bekanta sig med Caspar Karlsson (på hästryggen), Polly Levin, Maja och Dennis Liv.

Foto: Stefan Holgersson

Kinda2016-08-19 06:00

Sedan flera år tillbaka anordnar Kinda Ridklubb ridläger för barn och ungdomar på sommaren. Tidigare har lägerdeltagare kunnat bada vid Pinnarps camping bara några stenkast från klubbens anläggning. En möjlighet som numera är historia efter att anläggningens ägare stängt badplatsen för allmänheten.

Med hjälp av 75 000 kronor ur Kinda-Ydre Sparbanks jubileumsfond har Kinda Ridklubb nu iordningsställt en helt ny badplats.

– Bidraget från den lokala sparbanken är otroligt värdefullt. Det är ett jättetillskott för oss. Utan det hade vi inte kunnat genomföra badplatsprojektet, säger Staffan Lindh, vice ordförande i Kinda ridklubb.

Klubben har gjort ett omfattande arbete ölr att få till en ny badplats.

– Det är ett stort jobb som vi har gjort. Vi har tagit bort träd och grävt ur med grävmaskin. Vi har byggt bryggor och handikappanpassat med ramp.

Den nya badplatsen har använts flitigt av ridklubben i sommar. Sommarens fyra ridläger har i princip varit fulltecknade. Många barn och ungdomar kommer utifrån, från Stockholm och söderut.

Badplatsen är belägen strax öster om Pinnarps camping vid en smalare del av sjön Övre Föllingen. Området ligger i omedelbar anslutning till ridklubbens fastighet med stall, klubblokal och ridhus.

Badet kommer att vara öppet för allmänheten. Ridklubben motsätter sig inte allemansrätten.

– Vi kommer inte att stoppa någon som kommer för att bada. Men vi har inga toaletter eller parkering att erbjuda. Badplatsen är inte byggd för att ta emot allmänheten, men vi kör inte bort folk som vill bada, säger Staffan Lindh.

Ridklubbens hästar får dock inte gå ner och svalka sig vid den nya badplatsen.

– Vill man bada med hästar finns möjlighet lite längre bort.

Den nya badplatsen är det största som hänt ridklubben i år, men inte det enda.

– Vi har förlängt vår ena ridbana, som vi använder som uppvärmningsbana vid tävlingar. Dessutom har vi byggt ut och renoverat cafédelen, som var för liten och tråkig. Vi måste hela tiden utveckla och förbättra. Annars stannar klubben, säger Staffan Lindh.

Gillar hästar. Pippi Termaten och Bianca Levin på ponnykulläger.
Gillar hästar. Pippi Termaten och Bianca Levin på ponnykulläger.
Kinda ridklubb

Bildades 1971.

Klubben har 120 medlemmar, varav 60 aktivt ridande.

Ridande medlemmar är från ca 4 år upp till ca 60 år.

Verksamheten inkluderar allt ifrån lektionsridning till tävling, handikappridning och läger.

Klubben förfogar över 12 lektionshästar, varav klubben äger 8.

Äldsta aktiva hästen heter Queen, 27 år och fullt frisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!