200 personer invigde ny brunnspaviljong

Det blev en välbesökt invigning i lördags av Drabo brunns nybyggda brunnspaviljong. Drygt 200 personer fick lyssna på Horns musikkår och bysamfällighetens ordförande Britt J Danielsson klippte det blågula bandet.

31 juli 2019 16:05

Drygt 200 personer hade i lördags kväll sökt sig till Drabo brunn och invigningen av den nybyggda brunnspaviljongen. Kvällen inleddes med sommarmusik av Horns musikkår och fortsatte med invigningstal av Magnus Nilsson. Ordförande i Drabo bysamfällighet, Britt J Danielsson fick äran att klippa det blågula bandet. Musikkårens Ronny Lindblad spelade en fanfar och därmed var paviljongen invigd.

Magnus Nilsson berättade om Drabo brunns historia, som har anor så långt tillbaka som 1600-talet, men det var i mitten 1800-talet som man byggde bland annat badhus och hotell med restaurang på platsen.

Efter ytterligare framträdande av Horns musikkår berättade biolog Gunnar Ölvingsson från Linköping om den rika floran i brunnsängen. Det finns även en förteckning över växterna, som har sammanställts av Anne-Britt och Folke Pettersson, på en anslagstavla vid brunnen. En tipspromenad var sammansatt med frågor som hade anknytning till bygden och brunnseran. Sture Johansson från Djursdala visade prov på tjärbränning och Kristian Hedell på smide. Flera av bygdens hantverkare fanns på plats, Lena Sjöman med silversmycke, Per-Inge Gredeskog med knivtillverkning, Folke Pettersson med konst och Sven Nestor med träsnideri.

– Det är helt fantastiskt att så många kom hit, det blev en härlig kväll runt brunnspaviljongen, säger Malin Svensson i Drabo bysamfällighet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell