SĂ„ tycker partierna om vindkraftsplanen

Tidigare i Är presenterade bolaget Fred Olsen Renewables en kraftigt reducerad plan för en möjlig vindkraftspark i Gröninge utanför Hycklinge. "VÄr ambition Àr att lÀmna in en ansökan innan Ärsskiftet och vÄr uppfattning Àr att en majoritet inom politiken Àr för en mindre utbyggnad av vindkraft", berÀttar projektledaren Staffan Svanberg.

Tidigare i Är presenterade Fred Olsen Renewables nya planer för en eventuell vindkraftspark utanför Hycklinge. Den hÀr planen innehÄller Ätta istÀllet för 44 verk.

Tidigare i Är presenterade Fred Olsen Renewables nya planer för en eventuell vindkraftspark utanför Hycklinge. Den hÀr planen innehÄller Ätta istÀllet för 44 verk.

Foto: Arkiv/Lars-Göran Bexell

Kinda kommun2019-09-20 16:00

Lars Karlsson (L): 

– Vi tar stĂ€llning nĂ€r vi vet exakt vad deras förslag innebĂ€r, och det vet vi först nĂ€r de gör en skarp förfrĂ„gan. För oss Ă€r det viktigt att de fastighetsĂ€gare och företagare som pĂ„ nĂ„got sĂ€tt drabbas ekonomiskt fĂ„r full kostnadstĂ€ckning.

Anders Ljung (C): 

– Generellt Ă€r vi positiva till vindkraften i smĂ„skalig utbyggnad, sedan har vi inte tagit stĂ€llning till just det hĂ€r förslaget. Jag tycker personligen att det ser bra ut.

Christer SegerstĂ©en (M): 

– Vi Ă€r positivt instĂ€llda till vindkraft. Vi behöver förnyelsebar energi och det förslag som bolaget nu har presenterat skiljer sig ju mycket mot det som förra gĂ„ngen var pĂ„ tapeten.

Lena KĂ€cker Johansson (KD): 

– Vi Ă€r som tidigare positiva till vindkraft och det hĂ€r Ă€r ju Ă€ndĂ„ en helt rimlig nivĂ„ till skillnad frĂ„n det förra förslaget. Vi mĂ„ste fĂ„ vĂ„r energi nĂ„gonstans ifrĂ„n och dĂ€rför mĂ„ste vi ta tillvara pĂ„ alla möjliga resurser som vi kan.

Erik Andersson (V): 

– Vi har inte behandlat frĂ„gan Ă€nnu, men det hĂ€r Ă€r ett omrĂ„de som Ă€r utpekat av kommunen som lĂ€mpligt för vindkraft och med ett nĂ„got försiktigt förslag sĂ„ kĂ€nns det magstarkt av kommunen att anvĂ€nda sitt veto. 

Christian Nordin-Olsson (SD): 

– Vi Ă€r fortfarande helt emot vindkraft i Kinda. Det spelar ingen roll om det Ă€r Ă„tta eller 44 verk, det Ă€r Ă€ndĂ„ inte vĂ€lkommet. Man blir ju lite konspiratorisk och tĂ€nker att det kanske bara Ă€r ett första steg för en vidare utbyggnad.

Christina Karlsson (MP): 

– Vi Ă€r generellt positiva till vindkraft. Med den skala och utformning som de hittills presenterat vet vi att befolkningen som bor nĂ€ra Ă€r positiva, och dĂ„ Ă€r det nĂ„got som vi skulle kunna stĂ€lla oss bakom.

Conny Forsberg (S): 

– Rent generellt Ă€r vi inte emot vindkraft, vi har inte tagit stĂ€llning i sak Ă€nnu, men vi tycker att det hĂ€r förslaget ser bĂ€ttre ut Ă€n det förra. Om det finns intressenter som vill investera i vindkraft Ă€r vi inte emot. 

Tina Malm (LPo): 

– VĂ„r stĂ„ndpunkt Ă€r inte annorlunda nu. LPo vill inte ha vindkraftverken hĂ€r i Kinda sĂ„ vi hoppas sjĂ€lvklart pĂ„ att de inte blir av, men sedan Ă€r ju inte vi ensamma om att bestĂ€mma det. Vi skulle önska att vi gör en ny energiplan utan vindkraften. 

"Det spelar ingen roll om det Àr Ätta eller 44 verk, det Àr ÀndÄ inte vÀlkommet", konstaterar Sverigedemokraternas Christian Nordin-Olsson om den nya vindkraftsplanen.
"Det spelar ingen roll om det Àr Ätta eller 44 verk, det Àr ÀndÄ inte vÀlkommet", konstaterar Sverigedemokraternas Christian Nordin-Olsson om den nya vindkraftsplanen.
Karta: Hycklinge
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!