– Vi är oroliga för att man i samhället börjar bete sig som att pandemin på något sätt är slut - att det bjuder in till att man inte fullt ut respekterar besöksförbudet. För att markera att det inte är över kommer vi att göra fler åtgärder, berättar hon.
De åtgärder som Hulth syftar till är bland annat att så kallade besökszoner kommer att arrangeras där brukare och anhöriga kan träffas med plexiglas som skydd mot smittspridning. Nu när pandemirutinerna är etablerade, covid19-avdelningen tom och läget något lugnare, kommer personalen även att använda extra skyddsutrustning vid planerat ansiktsnära arbete - även om det inte finns någon bekräftad eller misstänkt coronasmitta.
– Pandemin är inte över, vi måste fortsätta att sköta oss som samhälle, och därför kan vi som kommun, när vi faktiskt har skyddsutrustning, göra det här för att vara extra tydliga. Något som även Folkhälsomyndigheten har lyft.
Hur har smittan inom äldreomsorgen sett ut i Kinda?
– Vi har sagt att vi haft smittan men inte i vilken omfattning eller var. Vi blir inte mer detaljerade än så.
Inspektionen för vård och omsorg (IVO) inledde i april en nationell tillsyn på Sveriges äldreboenden. För Kindas enheter Stångågården, Bergdala och Västerliden blev det grönt ljus - så även för hemtjänsten.
– Det var gott att få den bekräftelsen att vi snabbt skapade ett informationsflöde, rutiner och en organisation för att hantera smittan, avslutar Hulth.