Tiggare attackerad utanför mataffär

En man har åtalats misstänkt för att ha ofredat en tiggare utanför Ica i Rimforsa.

23 juni 2014 15:14

I början av april blev minst tre personer vittne till hur en medelålders man gav sig på en kvinna som satt utanför Ica Supermarket i Rimforsa och tiggde pengar.

Mannen tog tag i henne, slet och drog och fick henne med sig en bit bort från entrén. Muggen med pengar välte och han rev sönder den pappskylt hon hade.

Ett par av vittnena hörde honom skrika på engelska att hon inte var välkommen och skulle åka hem. Enligt polisen kan händelsen bedömas som ett hatbrott, men åklagaren har åtalat med rubriceringen ofredande.

Mannen nekar till att ha begått något brott. Enligt honom erbjöd kvinnan sexuella tjänster vilket fick honom att tappa fattningen.

Det var därför han började skrika och dra i henne. Detta motsägs dock av ett vittne som uppgett att kvinnan inte sa något alls innan hon blev uppryckt av mannen.

Kvinnan har berättat för polisen att samma man gett sig på henne ungefär en vecka tidigare. Hon är rädd för honom och förstår inte vad han skriker. Bland vittnena fanns flera barn som även de skrämdes av mannens aggressiva beteende.

Den attackerade kvinnan har i polisförhör berättat att hon kommer från en fattig by i Bulgarien och att hon rest tillsammans med sin man till Östergötland. Mannen tigger i Motala medan hon själv sitter i Rimforsa. De får skjuts av en annan bulgarisk man mot att de betalar honom bensinpengar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!