Boende hittat till fotbollselever

Efter att de blivit utslängda från Stallet har ÅFF nu hittat nytt boende till sina fotbollselever.

10 augusti 2014 16:14

– Det blev klart nu i veckan, säger Mats Almgren, vice ordförande i Åtvidabergs FF:s styrelse.

Tidigare under sommaren blev det känt att den tidigare hyresvärden på hotell Stallet valt att bryta pågående kontrakt med ÅFF. De fotbollselever som skulle börja eller komma tillbaka till skolan i augusti hade så ingenstans att bo. Hyresvärden hade i stället valt att skriva kontrakt med Bert Karlssons bolag Jokarjo , som bedriver asylboenden runt om i Sverige.

– Vi är jättebesvikna på den tidigare hyresvärden, att han bara bröt kontraktet. Men, med tanke på omständigheterna tycker vi att vi hittat en bra lösning, säger Mats Almgren.

ÅFF sport och konferens kommer i stället att driva elevboendet i en annan fastighet på Stenhusgatan i Åtvidaberg. Eleverna kommer att få bo i rum i korridor med vuxna på plats.

– Vi tycker att det känns skönt att vi lyckades hitta en lösning där alla elever kommer att vara samlade och bo på samma ställe.

ÅFF har nu varit i kontakt med alla elever, och gensvaret från dem har varit mestadels positivt enligt Mats Almgren. Han säger att det flesta tycker att det är skönt att situationen nu har löst sig.

– Det blir bättre för eleverna, men det blir dyrare för oss. Vi kompenserar eleverna för att de inte får sitt utlovade boende genom att ge dem sänkt hyra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Karlsson