Kappahl slår igen butiker

Klädkedjan Kappahl ska under det kommande året stänga 20 butiker. Men enligt kommunikationschefen är det oklart om någon av de sju butiker som finns i Östergötland berörs.

20 mars 2019 14:40

Kappahl har i dag 380 butiker i fem länder. Genom att stänga 20 av de minst lönsamma butikerna hoppas kedjan kunna förbättra resultatet med drygt 100 miljoner kronor. Företaget aviserar att cirka 50 tjänster ska bort, varav merparten på huvudkontoret och distributionscentralen i Mölndal.

Kappahl har sammanlagt sju butiker i Östergötland – tre i Norrköping, två i Linköping samt en vardera i Motala och Mjölby. Kedjan har även en butik i Västervik. Enligt Charlotte Högberg, kommunikationschef på Kappahl, är det ännu inte bestämt vilka butiker som ska stängas.

– Det finns inga besked om vilka butiker det här kan röra. Kappahl har butiker i fem länder och det här rör alla länder. Vi ska genomföra de förhandlingar som ska genomföras och sedan kommer vi att meddela vilka butiker som berörs under de kommande tolv månaderna. Besked kommer allteftersom besluten fattas.

Kappahl redovisade på onsdagen ett minusresultat för det andra kvartalet i räkenskapsåret. Förlusten stannade på en miljon kronor. Under samma period i fjol gjorde företaget en vinst på 5 miljoner kronor. Omsättningen steg till 1 185 miljoner kronor, från 1 115 miljoner kronor ett år tidigare.

Kappahl planerar inte bara att avveckla butiker för att förbättra lönsamheten.

– Vi omförhandlar hyror, ytor och lägen. Vi bygger ett nytt, flexibelt butikskoncept. Allt vi gör handlar om att gasa och bromsa för att anpassa verksamheten till omständigheterna, säger Charlotte Högberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Quist