Linköpin

Det säger Hanna Rydman som tillsammans med Calle Bäck har grundat Joyvoice, ett företag som bygger upp sångkörer i hela Sverige enligt ett särskilt koncept. På Mittföretags föreläsningsturné i tisdags blev de utnämnda till "Årets stjärnföretagare" i Östergötland, bland ett tjugotal nominerade. Det betyder att de går vidare till en final i Stockholm som hålls den 27 november. Totalt 18 företagare från länet var nominerade, och tre prisades på evenemanget.

– Det är jätteroligt att folk röstade på oss. Det var inget vi alla var beredda på. Vi visste inte ens att den här tävlingen fanns. Vi blev inbjudna eftersom vi var nominerade. Det var bra föreläsningar, ett bra arrangemang. Och på slutet av dagen så vi! säger Hanna Rydman.

Joyvoice har 200 körer över hela Sverige med över 22 000 deltagare.

Varför får ni så mycket uppmärksamhet tror du?

– Det beror nog på att vi har ett koncept som passar väldigt många människor. Alla vill sjunga, även om det är med skräckblandad förtjusning för en del. Och på så vis har vi en väldigt stor målgrupp.

Den 25 november håller Joyvoice sin konsert med 2 000 kördeltagare i Saab Arena. De räknar med nära 5 000 personer i publiken.