HC Wettern DM-mästare efter straffdrama

Efter en gastkramande finalmatch var det slutligen HC Wettern som stod som vinnare. Finalmatchen vanns mot Mjölby Hockey med 4-3 efter straffar.

Det rådde tv-pucksglädje efter matchen. Här är DM-mästarna från HC Wettern

Ishockey/Vadstena2011-12-19 16:54

- Det här är riktigt underbart, fortsätter grabbarna såhär så kommer jag fasen få hjärtinfarkt snart. Vilket gäng vi har, nu ska det firas, säger Jörgen Larsson, huvudtränare för HCW.

Historiens svettigaste DM-final. Ja, så beskrev Jörgen Larsson matchen som gav HC Wetterns U-12 titeln som DM-mästare.

Publiken som hade tagit sig till ishallen under söndagseftermiddagen fick se en mycket spännande DM-final mellan HCW och Mjölby Hockey. Wettern inledde matchen bäst och tog ledningen efter två spelade minuter genom den mycket duktige Felicia Lind. Hon satte verkligen grabbarna på plats och var en av finalens bästa spelare. Hennes framtid ska bli mycket intressant att följa.

Lindh briljerade

Efter ledningsmålet kom Mjölby Hockey in i matchen. De skapade flera bra målchanser men lyckades inte förvalta sina lägen. Detta på grund av HC Wetterns briljanta målvakt, 11-årige Ludvig Lindh, som svarade för kvalificerade räddningar matchen igenom.

Men i den andra perioden tvingades Lindh att kapitulera två gånger inom loppet av 30 sekunder. Mjölby kunde både kvittera och ta ledningen.

- Jag blev väldigt tjurig när de gjorde 2-1 målet, men jag kände fortfarande att vi kunde vinna matchen, säger Ludvig Lindh.

Inför den tredje perioden var det fördel Mjölby, men HCW visste att en vändning var fullt möjlig.

- Inför sista perioden pratade vi framför allt om att ha kul och våga njuta på isen. Vårt motto är alltid, en för alla, alla för en, och det bevisade vi verkligen idag, säger tränare Jörgen Larsson.

Den tredje perioden skulle bjuda publiken på ett böljande spel fram och tillbaka. HCW kvitterade till 2-2 innan det var dags för Mjölby att återigen ta ledningen genom Adam Karlsson som var mycket duktig matchen igenom. När matchuret visade full tid hade Wettern återigen kvitterat och nu väntade förlängning.

Tvillingarna avgjorde

Men inte ens förlängningen lyckades skilja lagen åt och finalen fick avgöras på straffar. Nervositeten i hallen steg, både hos spelare och åskådare. Under straffläggningen var det två tvillingar från Vadstena som klev fram och avgjorde matchen till HC Wetterns fördel. Herman Lindh var den enda som lyckades sätta pucken i nät under straffdramat. När sedan tvillingbrorsan, målvakten Ludvig Lindh, räddade Mjölby Hockeys sista straff var DM-segern ett faktum.

- Först fattade jag ingenting, sen såg jag mina lagkompisar hoppa ut från båset och då förstod jag att vi hade vunnit. Jag känner mig riktigt lycklig nu, säger matchhjälten Ludvig Lindh.