Irritationen mot Sundhage: "Onödigt"

Beslutet att spela Jessica Samuelsson i landslaget upprör Linköpings FC. ”Väldigt onödigt”, säger Martin Sjögren, tränaren.

21 september 2016 16:57

Sverige var redan före tisdagsmötet med Danmark (0–2) klart för nästa års EM-slutspel i Nederländerna. Med tanke den allsvenska guldstrid som väntar hoppades LFC-tränaren Martin Sjögren på att förbundskapten Pia Sundhage skulle spara backstjärnan Jessica Samuelsson, som är sliten och utgick med småskavanker i matchen dessförinnan.

Men så blev det inte.

Trots önskemålen spelade Samuelsson hela matchen.

– Jag tycker att det var väldigt onödigt. Det är min åsikt och den står jag för. Det fanns en annan högerback (Hanne Gråhns) med i truppen, Jessica har varit hårt belastad, blev skadad i OS och det är ett tufft schema som väntar, säger Martin Sjögren.

Skillnad

Irritationen ökade ytterligare av det faktum att Rosengårds anfallsstjärna Lotta Schelin däremot sparades.

– Om det hade varit en OS-final, hade Lotta spelat. Nu väljer vi att vila henne med tanke på den viktiga guldstriden i damallsvenskan, sa Pia Sundhage till Expressen.

Martin Sjögren:

– Jag har full respekt för att det tankesättet. Men då kan man inte göra skillnad på spelare och spelare eller på klubb och klubb. Det känns inte alls bra.

Pia Sundhage säger till Corren om kritiken:

– Den information som du kommer med har inte jag fått. Det är möjligt att LFC och Martin sagt något till vårt medicinska team, men jag har inte hört något om det. Sedan har Jessica fått två dagar helt ledigt under lägret, så där tycker jag att vi tagit hänsyn till hennes belastning.

Exempelvis Lotta Schelin fick vila helt.

– Det går inte att jämföra. Lotta kom till lägret skadad. Det var en väldigt stor skillnad, säger Sundhage, som också antyder att tankar fanns på att byta ut Samuelsson mot slutet av Danmarksmatchen, men att diverse skador gjorde att det inte gick att göra de byten som planerats.

Nystart

För LFC väntar närmast allsvensk nystart mot Djurgården på lördag – och sedan ytterligare två matcher kommande vecka.

– Det är knappast troligt att Jessica spelar alla tre matcherna efter det här, säger Martin Sjögren.

Landslagsspelarna har haft, och har, en minst sagt tuff sommar och höst. Direkt efter OS var det tillbaka in i allsvenska vardagen, sedan ny landslagssamling – och så avgörande allsvenska matcher igen.

Då är det lätt hänt att skador kommer och Sjögren är övertygad om att det tuffa matchandet är förklaringen till att inte mindre än sju spelare blev skadade/sjuka/lämnade landslagssamlingen under senaste veckan. Värst är det med Lisa Dahlqvist som skadade knäet och nu riskerar att missa sista delen av säsongen med Örebro i damallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!