TV4:s Kalla faktas andra program om Sverigedemokraternas anonyma konton på sociala medier har präglat den politiska debatten sedan i tisdags.
Övriga riksdagspartier, både samarbetspartier och de i opposition, var initialt hårda i sin retorik. Regeringspartierna hade krismöte och SD bad om ursäkt och stängde ner runt 40 konton som bröt mot Tidöavtalets "artighetsparagraf".
Liberalerna föreslog i fredags att det ska vara förbjudet för partier att sprida budskap anonymt.
Tre dagar senare är L och övriga Tidöpartiers ton inte lika skarp. Riksdagspartierna har inte kommit överens kring vidare åtgärder mot SD och L har inte fått gehör för upprättandet av en gemensam uppförandekod.
Svårtolkad tystnad
Statsvetaren Jonas Hinnfors, verksam vid Göteborgs universitet, menar att tystnaden utåt kan betyda att det är desto mer högljutt inom till exempel Liberalerna, men att alla bestämt sig för att lägga locket på för att reda ut saker.
– Eller så är det på en mer hanterbar nivå, men att man vill lägga locket på. Man vill inte att någon säger någonting så att det blir ännu värre.
Riksdagspartierna är mitt i valrörelsen inför EU-valet i början av juni. Att det snart är val tror inte Hinnfors är avgörande för att tonen lugnat ner sig bland regeringspartierna och SD:s anonyma konton.
Brukar inte påverka väljarna
– Med sådana här konflikter vet man att det sällan händer så mycket med väljarna direkt i varje fall, det går inte att belägga det, säger han.
Hinnfors tror snarare att en förklaring till att tonläget och konfliktnivån stagnerat kan vara regeringsfrågan.
– Den i regeringsunderlagssidan som försöker löpa linan ut här riskerar att åstadkomma eller sätta i gång en regeringskris, om man ska dra det till sin spets. Det är en otroligt viktig aspekt för alla partier att ta hänsyn till.