SD går till val under parollen "Mitt Europa bygger murar", och med det menar man riktiga murar.
– Det handlar om gränsbarriärer rent fysiskt vid EU:s yttre gräns, säger Charlie Weimers.
Han pekar på behov längs gränsen mot Turkiet, Marocko, Ryssland samt Belarus.
I dag finns ett förbud mot att EU-finansiera fysiska gränsbarriärer. Det vill SD riva upp, men frågan kan inte initieras eller avgöras enbart av Europaparlamentet.
Weimers vill istället sätta press på kommissionen, och är beredd att fälla nästa migrationskommissionär över frågan.
– Det här är en absolut röd linje, ett absolut krav, från vår sida.
Hoppas på nytt Tidö
SD vill också skriva fler avtal med länder i Afrika för att de ska ta tillbaka egna medborgare. Det är dock få afrikanska länder som vill ta emot de som inte återvänder frivilligt, eftersom många familjer lever på pengar som migranter skickar tillbaka.
Därtill är partiet för att flytta hela asylprocessen utanför EU, som i Storbritanniens Rwanda-modell. Till vilka länder är oklart, men Weimers nämner Ghana som ett exempel.
För att något av detta ska kunna bli verklighet krävs ett mer högerlutande parlament. SD hoppas på ett nytt Tidöavtal på EU-nivå, mellan deras egen partigrupp ECR och den traditionella högern EPP, där bland andra M och KD sitter.
M:s Tomas Tobé har dock sagt att han tycker att EPP ska fortsätta att arbeta med socialdemokrater och liberaler.
Förhandla med ID
ECR och EPP skulle oavsett inte få någon egen majoritet. Weimers öppnar för att förhandla med såväl den liberala gruppen Renew som med ytterhögern i ID-gruppen, där bland andra italienska Lega och franska Marine Le Pens Nationell samling ingår.
– Då är det helt enkelt ECR och Sverigedemokraterna som får genomföra samtal gentemot ID-gruppen om EPP inte själva vill göra det. Den rollen är vi beredda att spela, för det viktiga är det politiska innehållet för oss.
Han säger att en röst på SD är "en röst för förändring i konkreta sakfrågor".
– Om det sen innebär att vi sätter oss ned och förhandlar och diskuterar med partier som vi inte är överens med i andra viktiga frågor – ja det ligger i våra väljarnas intresse att vi är konstruktiva.
Han utesluter däremot att samarbeta med ID i frågor som rör Ukrainastödet, eftersom han anser att de har en för mjuk linje mot Ryssland.
Sverigedemokraterna har ökat i varje EU-val och landade senast på 15,3 procent. Med det fick man tre av Sveriges 21 mandat, men efter att Peter Lundgren blivit vilde och Johan Nissinen bytt till Folklistan är Weimers ensam kvar.