Tog springnota på 82 000 – fyra anhållna

Det stora sällskapet åt och drack för drygt 82 000 kronor på juldagen. Men när det var dags att betala lämnade gästerna Malmökrogen Atmosfär. Nu har flera anhållits efter den uppmärksammade springnotan.

Exteriörbild på restaurang Atmosfär i centrala Malmö – krogen där ett stort sällskap festade loss utan att betala för sig. Arkivbild.

Exteriörbild på restaurang Atmosfär i centrala Malmö – krogen där ett stort sällskap festade loss utan att betala för sig. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Brott2024-03-18 10:45

Efter många turer har två män och två kvinnor gripits under måndagen, uppger åklagare Henrik Nordquist.

– Ja, fyra personer har gripits nu på morgonen efter att jag anhållit dem i sin frånvaro, säger han.

– Det rör sig om män och kvinnor i 30-40-årsåldern.

Formellt är personerna anhållna och ska höras med försvarare, uppger Henrik Nordquist vid lunchtid.

En 42-årig man, känd seriebedragare som har avtjänat en rad fängelsestraff, misstänktes inledningsvis för springnotan. Det är oklart om samme man nu är en av de gripna.

Det var på juldagskvällen 2023 som sällskapet, totalt 35 personer, åt middag på restaurangen i centrala Malmö. När det var dags att betala reste de sig från bordet och lämnade restaurangen i flera taxibilar.

42-åringen hävdade i efterhand att man kommit överens om att få betala via faktura – vilket restaurangägaren har förnekat.

De misstänkta ska enligt åklagaren neka till brott. Ärendet rubriceras som grovt bedrägeri.

– Det har framkommit sådant material som gör att man misstänker ett brottsligt förfarande. Jag bedömer det som grovt bedrägeri, det har varit systematiskt och förslaget, säger Henrik Nordquist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!