På väg mot Thailand – hamnade på Arlanda

Ett plan från resebolaget Tui på väg från Landvetter i Göteborg till Phuket i Thailand har tvingats vända på grund av ett tekniskt fel. Ombord finns 330 passagerare som får tillbringa en natt på hotell på Arlanda.

Ett flygplan från resebolaget Tui på väg till Thailand har tvingats vända. Arkivbild.

Ett flygplan från resebolaget Tui på väg till Thailand har tvingats vända. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Inrikes2024-02-02 20:17

Planet hade hunnit till Azerbajdzjan när felet upptäcktes vid 18-tiden på fredagen, och då fattades beslutet att det skulle tillbaka till Sverige. Flygplanet, som är av typen Boeing Dreamliner, lyfte vid 14-tiden och landade på Arlanda utanför Stockholm vid 22.45.

– Anledningen till att det landar på Arlanda är att vi har bättre möjligheter att ta hand om planet där, säger Adam Györki, nordisk kommunikationschef på Tui.

Han vill inte säga vilken typ av fel som planet drabbats av.

– Det gör vi aldrig. Det finns olika typer av fel, ibland får man ta beslut om att det ska landa någonstans närmare och ibland kan det vara så att det får återvända, säger han.

Enligt Göteborgs-Posten har Sjö- och flygräddningscentralen inte fått någon information om att planet befinner sig i en nödsituation.

Det uppstår effekter i flera led vid en sådan här händelse och om de 330 passagerna kan resa till Phuket i samma plan eller om det blir något annat är inte klart. Även de som skulle återvänt hem från Phuket med planet drabbas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!