Som tidigare nämnts ställer denna nya gruppering upp i kyrkovalet 18 september. Och nu är programmet helt klart.
Där sägs att kyrkan måste ta ett ansvar för en kostnadseffektiv verksamhet.
Därvid tar man personalkostnaderna som ett exempel på motsatsen. Mellan 1994 och 2004 ökade lönekostnaderna från cirka 1,2 till cirka 2,7 miljoner kronor.
"Vår övertygelse är att utgifterna inte får överstiga inkomsterna. Det är fel att som nu skett klara utgifterna genom utförsäljning av kyrkans tillgångar."
I linje med detta vill Kyrklig framtid att prästgården i Horn inte skall säljas utan vara kvar i kyrkans ägo. Ett Kisa mor-museum kunde lämpligen öppnas i prästgårdens källare, sägs det i programmet.
Vidare framhålls att Horns pastorat bör gå samman med Kisa pastorat. Efter ett eventuellt samgående är det kyrkorådet/kyrkostämman som skall ha ansvaret för verksamheten i Horn och Hycklinge.
"I dag har vi samfällda kyrkofullmäktige, kyrkonämnd, kyrkofullmäktige i Horn, kyrkoråd i Horn och Hycklingen samt kyrkostämma i Hycklinge. Vet församlingsborna var besluten fattas?"
Den nya grupperingen vill också minska kyrkoskatten: "Vi kan inte försvara en av stiftets högsta kyrkoskatter."
Följande personer ställer upp i valet till samfällda kyrkofullmäktige, för Kyrklig framtid i Horns pastorats kyrkliga samfällighet, i nämnd ordning:
Sture Johansson, Gudrun Svensson, Göran Lindgren, Katarina Rosander-Karlsson, Susanne Folkebrant, Melita Frondelius, Lisbeth Karlsson, Hans Baard, Carin Bjurulf, Folke Rosander samt Ulla Johansson.
-- Vi hoppas att vi kan göra ett så bra val att vi får majoritet i kyrkofullmäktige, säger Gudrun Svensson.