- Ja, jag har varit medlem i 85 år, men jag fanns på plats redan som sexåring. Medlem fick man emellertid bli först då man fyllt sju år, berättar Yngve Fäldt.
- Mitt första framträdande i ungdomslogen var att läsa dikten "Man borde inte sova". Då var jag åtta år, därefter följde mängder med nya framträdanden.
Under de första åren hade denna nykterhetsorganisation ingen egen lokal utan man fick hyra in sig på olika ställen, bland annat i Frälsningsarméns lokaler i Blomsfors.
År 1903 började man diskutera att uppföra ett eget hus och invigningsfest kunde det bli den 9 april år 1905. Godtemplaregården finns sedan dess på Stångågatan i Horn.
År 1958 gjordes en genomgripande om- och tillbyggnad, något som Yngve Fäldt minns med glädje.
- De här lokalerna har varit, och är, till stort gagn även för andra föreningar som behövt hyra av oss. Jag minns att Pingstförsamlingen hyrde av oss innan man fick eget kapell.
Yngve har under årtiondenas lopp haft många olika uppdrag i logen. Han började alltså i ungdomslogen redan som sjuåring och vid tjugo år ålder blev han ledare inom verksamheten. Ett uppdrag han hade i årtionden.
Han har varit både ordförande och kassör i logen samt föreståndare för biografen.
- Förr i tiden visade vi film både en och två gånger i veckan, numera sker det inte lika ofta.
År 1934 bildades IOGT:s musikkår. Tio år senare skedde ett namnbyte till Horns musikkår.
Logen har vidare ägnat sig åt bland annat teater, sång, musik och olika idrotter.
- Jag minns att jag gärna spelade bordtennis och att vi själva tillverkade borden. Det kunde också hända att vi tränade hemma på salsbordet.
Man var även ute och tävlade i bordtennis.
- Det blev mot lag från Överum, Gamleby, Västervik och Vimmerby. Vi förlorade för det mesta, men roligt hade vi ändå ändå.
Yngve betonar hur betydelsefullt det var för honom, med blott sexårig folkskola, att vara med i Logen.
- Vi fick lära oss mötesteknik, att samarbeta och att organisera olika verksamheter. Och att framträda i olika teatersammanhang och vid andra aktiviteter som ordnades inom Logen.
Yngve Fäldt valde i unga år att främst ägna sina krafter åt Logen, men han har också varit medlem i socialdemokratiska partiet.
- Jag minns ett tillfälle då jag var med om ett musikframträdande i Skåne i mitten av 1930-talet. Vi medverkade i ett s-möte i vilket Per Albin Hansson talade.
- Han ville gärna ville ta oss i hand och tacka för musiken och det tycker jag var trevligt gjort.